Kartofler røgede opskrifter

kartoffelmos af røgede kartofler

kartoffelmos af røgede kartofler

Det var min mad-nørd-ven, Peter, der kom med de røgedekartofler – og også med forslaget om at bruge dem til mos
Halve Bagte Kartofler med Røget Makrel

Halve Bagte Kartofler med Røget Makrel

Hvis du har et par bagte kartofler til overs er her en god ide til at få dem brugt. Opskriften er også fin, hvis du bager kartoflerne på forhånd - så kan maden laves på et øjeblik
Skinke med flødestuvet spinat og brune kartofler

Skinke med flødestuvet spinat og brune kartofler

Der er virkelig nogle komponenter i retten, som fungerer rigtig godt sammen og giver en slags umami, smagene imellem, hvor det røgede salte spiller virkelige godt sammen med de søde brune kartofler og skarpheden fra spinaten
Semi-flødekartofler med røget skinke

Semi-flødekartofler med røget skinke

Serveres til den kogte røgede skinke, salat og passer af sennep. Dette måtte bare være flødekartofler. Det dog blev ikke helt traditionelle flødekartofler, da jeg havde nogle små nye kartofler som skulle bruges og vi havde kun madlavningsfløde
Grillstegt Porchetta

Grillstegt Porchetta

Som tilbehør fik vi nye kartofler fra haven og en ret italiensk inspireret salat med hakket tomat, hakket basilikum, presset hvidløg og olivenolie
Porchetta i weberen

Porchetta i weberen

Nye kartofler og en tomatsalat passer perfekt til. Stegen er lavet af slaget – ligesom en rullepølse – og den er særligt god i grill, hvor det meste af det overflødige fedt smelter af og efterlader mørt og lækkert kød med den der lidt røgede og letbrændte overflade
Spareribs

Spareribs

Du kan for eksempel servere blandet salat, kartoffelsalat eller bagte kartofler og tomater til spareribs
Avocadosalat

Avocadosalat

Denne avocadosalat smager skønt til for eksempel laks sammen med limebåde, nye, danske kartofler og lunt, sprødt, groft brød, men du kan også servere den til andre retter
ugens menu uge 28 – en bøf der gir’ god smag i munden

ugens menu uge 28 – en bøf der gir’ god smag i munden

Jeg fik en portion kraftigt røgedekartofler forærende forleden af min madven, Peter. Når jeg i supermarkederne ser, hvad folk køber af skodmad, der er fem gange så dyrt som økologiske kartofler, gulerødder og blomkål, så er det ikke prisen, det handler om
The Devil wears Prada and eats key lemon pie..

The Devil wears Prada and eats key lemon pie..

Der var en lækker vinaigrette-dressing hældt over de nye kartofler, der også havde fået besøg af fintsnittet rødløg, hakkede grønne og sorte oliven, nogle hvide stykker