Hvis man ikke lige har en restkartoffelmos, kan man også bruge kogte kartofler, som moses eller rives, og man kan selvfølgelig også bare koge noget nyt
En restkartoffelmos, dejligt krydret med hvidløg, lidt mel og æg – og et varmt vaffeljern – jamen altså – der var ikke noget der hang i eller drillede – og de var lige til at løfte over på bageristen
Ja, jeg kan sågar finde på at stege en rest på panden til frokost dagen efter som en slags kartoffelmosfrikadeller, eller jeg kan spise det som pålæg på en rugbrødsmad – gerne med rester af hvad der nu måtte have været til mosen dagen før
Og så en rest flødeost i for at runde sovsen lidt af. Kartoffelmos er god hverdags-vintermad. Her får du en dejlig grønsagssovs til kartoffelmosen med porrer, tomater og majs på dåse
Rør lidt rundt i kartoffelternene, mens den sidste rest af vand dampes fra. Den består af en lækker, langtidssimret, rødvinsbraiseret nakkefilet serveret med kartoffelmos og timianbagte rodfrugter
Smelt resten af smøret i sauterpanden og kom kød med melblanding på panden ved mellemvarme. TIlbered imens kartoffelmos (opskriften på kartoffelmos finder I her), samt evt en god salat – fx en kålsalat vil gøre sig godt til
Man kan spise ris til – eller kartoffelmos, hvis man vil have den helt store retro-oplevelse. Tilsæt resten og lad gryden småsimre i en times tid under låg, til kødet er mørt
- kom bacon, løg champignon på stegepanden med resten af paprikaen og svits det af i 5 minutter under omrøring. kartoffelmos, rodfrugtmos eller ris til 3 personer x to dage
Svampene brunes på en stegepande og tilsættes oksegryden, mens kartoflerne koges til kartoffelmos. Resternes skal vi nyde på søndag og så er det også slut på "sovse-ugen"
En sundere udgave af indbagt laks, hvor kartoffelmosen her, giver lidt samme lækre konsistens som butterdej, men med færre kalorier, større mæthedsfornemmelse og flere mikronæringsstoffer