Ja, jeg kan sågar finde på at stege en rest på panden til frokost dagen efter som en slags kartoffelmosfrikadeller, eller jeg kan spise det som pålæg på en rugbrødsmad – gerne med rester af hvad der nu måtte have været til mosen dagen før
Nu er jeg efterhånden mere frisk og kæmper kun med lidt hoste og manglende energi. ½ kg, og kartofler og rodfugter koster heller ikke en bondegård i indkøb
Spis kartoffelmos til retten – meget gerne kartoffelmosmed kål og citron. Den gode vildtsovs, smagt til med Danablu og ribsgele, er lige præcis sådan en klassiker
Det er en rigtig god, anderledes og sund måde at få fisk på sammen med en masse lækre grønsager som spinat og gulerødder, æg og så toppet med et låg af kartoffelmos, som bliver en anelse sprødt (man kan også drysse med revet ost, hvis man er til det ) - en lækker form for comfort food
Siden da er den videregivet til andre generationer, men om den er slået helt igennem i alle hjem er svært at svare på – måske du får lyst at afprøve den nu med en klassisk kartoffelmos
Ristet bacon, stegte løg, kartoffelmos og smør. Den består kort fortalt af pasta, ost og … bacon. Her skal læbepomaden med baconsmag, fyrfadslyset, friskluftssprayen og deodoranten med baconduft i brug
Herefter moses kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser. En klassisk ret som enhver italiensk mama nærmest kan tilberede i søvne og som serveres med en tomatsalsa, revet parmesanost og frisk basilikum