Tilsæt de grøntsager du nu lige har lyst til (måske lidt knoldselleri, pastinak, gulerødder, rødbeder, ærter, blomkål og andre gode grøntsager) i mosen
Gulerødderne skrælles og skæres i grove skiver, og champignonerne svitses på panden. I mandags fik vi en gullash-lignende gryderet medkartoffelmos - en rigtig efterårsret
Selleri er skåret i stave, gulerødder i skå skiver og rødløg i store både. Den består af en lækker, langtidssimret, rødvinsbraiseret nakkefilet serveret medkartoffelmos og timianbagte rodfrugter
Spoleben i en bradepande sammen med grove stykker af halvdelen af gulerødderne, det halve knoldselleri i grove tern, blegselleri i – ja, du gættede det – grove tern, fennikel i små tern
Mos imens kartoflerne, spæd med kartoffelvand eller lun mælk, til mosen har en passende konsistens, tilsæt olivenolie eller smør og smag til med salt og peber
Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver. Smag til med salt og peber. Kom løg og hvidløg i gryden og svits det et øjeblik inden gulerødder og peberfrugter også kommes i
Det blev serveret medkartoffelmos, mest fordi det så passede godt med at ham Oskar kunne spise med. Kødet fylder ret godt i min lille bitte fryser i lejligheden, så for at undgå at skulle flytte kødet med os, så skulle det altså på menuen igår fredag
Man kan spise ris til – eller kartoffelmos, hvis man vil have den helt store retro-oplevelse. Det smager forrygende, selvom kun tomater, gulerødder og champignon redder en fra den totale helsemæssige fortabelse
Retten smages til, og serveres ovenpå en ordentlig portion kartoffelmos. Alle grøntsagerne skæres i grove, men mundrettestykker, så er det nemlig klar til at blive tilsat gryden med oksestegen efter bruning