Kartoffelmos hvidløg opskrifter

Lækre kartoffelmos vafler

Lækre kartoffelmos vafler

En rest kartoffelmos, dejligt krydret med hvidløg, lidt mel og æg – og et varmt vaffeljern – jamen altså – der var ikke noget der hang i eller drillede – og de var lige til at løfte over på bageristen
Kartoffelmos

Kartoffelmos

Men har du tilsat, løg, hvidløg eller andre krydderurter/krydderier, skal du nok lige tænke dig om en ekstra gang, inden du kommer det i formkagen – til brød og boller smager det skønt

Cremet kartoffelmos med rødbede facon!

Skræl kartoflerne, og kom dem op i en stor gryde sammen med linser, løg som er pillet og skåret i kvarte, hvidløg i skiver, og rød peber i små tern
kartoffelmos af røgede kartofler

kartoffelmos af røgede kartofler

Varm olivenolien op på en pande og tilsæt knust hvidløg. Måske er jeg lidt i underskud, for jeg blev helt salig, da jeg spiste denne røgede kartoffelmos
Sød kartoffelmos m. bacon

Sød kartoffelmos m. bacon

Et fed hvidløg, samt salt, peber og andre krydderier efter smag. Her er en super nem opskrift på sød kartoffelmos
Gryderet med kødsauce og kartoffelmos

Gryderet med kødsauce og kartoffelmos

Lav en kødsauce og en gang kartoffelmos som du bedst kan lide det. Jeg hældte forsigtigt kartoffelmosen hen over kødsaucen og glattede den ud
Marokkansk Kylling med Sød Kartoffelmos

Marokkansk Kylling med Sød Kartoffelmos

Kartoffelmos af søde kartofler kan man spise til rigtig mange ting, og hvis man ikke har prøvet det, så er det virkelig forsøget værd
Tyksteg med grov kartoffelmos og friteret salvie

Tyksteg med grov kartoffelmos og friteret salvie

Tilbehøret var grov kartoffelmos med friterede salvieblade. Dette indlæg blev udgivet i Dexter oksekød, Opskrifter og tagget grov kartoffelmos, oksesteg, Opskrifter, sovs, tyksteg, tykstegsfilet
Topping til kartoffelmosen

Topping til kartoffelmosen

Jeg lavede toppingen med spidskål, forårsløg, sesamfrø og pinjekerner, men du kan variere med gulerodsstrimler, squashstrimler, valnødder, en smule hvidløg  - og tusind andre ting

Ægte ungarsk gullash med kartoffelmos.

Hak løgene og snit hvidløgene fint. Kom løg og hvidløg i gryden og svits det et øjeblik inden gulerødder og peberfrugter også kommes i
Mørbradgryde, helt klassisk

Mørbradgryde, helt klassisk

Halver og snit løgene i tynde strimler, hvidløget groft og bacon. 4 fed hvidløg. Server med ris, perlespelt, kartoffelmos eller anden rodfrugtemos 6-8 pers