Karameliseret sukker opskrifter

DÅBSKAGE #2 – Hvid chokolade-/hindbærmoussekage m. karameliserede peanuts

DÅBSKAGE #2 – Hvid chokolade-/hindbærmoussekage m. karameliserede peanuts

Hakket karameliseret peanuts. Sukkeret smeltes til karamel på en pande, og peanuts kommes i. Kom de karameliseret peanuts på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/peanut klump, du ender med, og det er helt perfekt
DÅBSKAGE #1 – Chokolade-/moccamoussekage m. karameliserede hasselnødder

DÅBSKAGE #1 – Chokolade-/moccamoussekage m. karameliserede hasselnødder

Hakket karameliseret hasselnødder. Sukkeret smeltes til karamel på en pande, og hasselnødder kommes i. Kom de karameliseret hasselnødder på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/hasselnød klump, du ender med, og det er helt perfekt
DÅBSKAGE #3 – Choko-/brombærmoussekage m. karameliserede mandler

DÅBSKAGE #3 – Choko-/brombærmoussekage m. karameliserede mandler

Hakket karameliseret mandler. Sukkeret smeltes til karamel på en pande, og mandler kommes i. Kom de karameliseret mandler på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/mandel klump, du ender med, og det er helt perfekt
Super nemme og lækre hjemmelavede is

Super nemme og lækre hjemmelavede is

Start med at smide hasselnødder og sukker i en gryde. Få nu smeltet sukkeret så det karamelisere og får en brun farve, men ikke at det brænder på
Ægte amerikanske brownies – 2 i 1 opskrift

Ægte amerikanske brownies – 2 i 1 opskrift

Ud over den perfekte kombination af en sprød, næsten karameliseret overflade og et blødt indre er der flere andre fordele ved disse ægte amerikanske brownies
Browniehapsere m. karamel

Browniehapsere m. karamel

200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker). 3) Æg, mel, sukker, vanilje og salt piskes sammen til en “let og luftig” masse
Cheesecake med karamel - syndig som bare fanden!

Cheesecake med karamel - syndig som bare fanden!

Smelt sukkeret i en non-stick kasserolle ved god varme til det bliver gyldent. 150 g lys rørsukker (evt. 150 g rørsukker. 50 g rørsukker. Pisk flødeost, creme fraiche, sukker, æg og vaniljepulver sammen til det bliver let og luftigt, tager kun 1-2 minutter. Smelt sukker (og salt hvis du vil have en sød-salt smag) og vand, når det bruner så tilsæt mandlerne og kog ved lav varme i 5 minutter, mens du rør jævnligt i det. 150 g lys rørsukker (evt. 150 g rørsukker. 50 g rørsukker
Appel pie

Appel pie

Æblerne skal blive karameliseret. ½ tsk vaniljesukker. Kom æblerne på en varm pande sammen med sukker, kanel og vaniljesukker, varm det op og tilsæt smør
kartoffel-porrre-suppe

kartoffel-porrre-suppe

til med salt, peber og sukker. Sukker. Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i tern og skyl dem i en skål eller dørslag 5-10 minutter for at få den værste stivelse ud af kartoflerne - dermed undgår du at din suppe bliver "klistret og gummiagtig" - do not underestimate this part
Rabarber/karamel tærte.

Rabarber/karamel tærte.

Jeg havde fået plukket lidt for mange rabarberj, så jeg kogte de resterende med lidt sukker. Den vendte jeg i flødeskum som var pisket med en god del vaniljesukker
Creme Brulée.

Creme Brulée.

sukker. Rørsukker til servering. Skrab vaniljekornene ud af stangen og mas det ud i sukkeret. Ved servering drykker du et jævnt lag rørsukker ud på og karameliserer det med en gasbrænder
Kage med æble - æblekage

Kage med æble - æblekage

Dette kan give en karameliseret bund, men der er gode chancer for at kagen sidder fast i brædepanden
Grønkålssalat med vinterfrugter og nødder

Grønkålssalat med vinterfrugter og nødder

¼ dl sukker. Kom derefter sukker, sirup, smør og salt på panden. ¼ dl sukker. I aften skal jeg til sammenskuds julefrokost og jeg skrev mig op til at skulle tage en grønkålssalat med
24. December – Bærbomber

24. December – Bærbomber

Kom de karameliseret peanuts på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/peanut klump, du ender med, og det er helt perfekt