Det var så dejlig nemt at jeg bare havde afmålt alle de tørre ingredienser hjemmefra, så jeg bare havde en pose blandet med - så manglede der bare smør, æbler og kondenseret mælk
Ingridmarie og Bramley madæbler. Et godt æble er godt afbalanceret med det søde og det syrlige, det må jeg sige de her æbler er, men mit favorit æblesort er stadig rød aroma
Jeg har valgt en version med nogle af de frugter som passer til julen samt karameliserede nødder. Skær æbler og appelsiner i stykker og halver tranebærrene
Det ikke nødvendigt lige her, da det var søde æbler, men gerne en masse vanilje. Koger det under låg en time eller sådan ca, ved svag varme, til æblerne er møre
Kan laves både med og uden skræl på æblerne. Hvis man ikke skræller æblerne er det bare vigtig at blende puréen helt glat, ellers kommer man til at kunne mærke skrællerne i massen
Jeg trængte også bare til at prøve noget andet end de tidligere år, så jeg har eksperimenteret lidt med en såkaldt "upside down cake" som trods den store popularitet i det sydlige USA oprindeligt stammer fra den Franske "Tarte Tatin" som er en tærte med karameliseret æbler og butterdej på toppen som vendes efter bagning
Lækker Sauterne som man kan betale sig fra. -). Efter en lang arbejds uge i sidste uge, afsluttet med en klasse vinsmagning Lørdag med vinklubben hvor temaet var Bordeaux med der tilhørende vine fra bl
Langt de flest opskrifter koger man æblerne med skræl og kernehus, og moser dem gennem en sigte, besværligt tænkte jeg, så jeg skrællede æblerne og gav dem en tur med stavblændren da de var kogt …og resultatet blev alligevel tyk og cremet opskriften her bliver til ca