Kan man selv lave gær opskrifter

Mormorboller

Mormorboller

I efterårsferien havde vi min far og den side af familien på dette års første fødselsdagsbesøg – en større omgang hvert år men det er også så dejligt lige at få set alle, især dem man måske ikke får julen sammen med
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

kanmanlave en grovere udgave af brødet. Kanman bruge tørgær. Kanman ikke bare lade dejen hæve anden gang i gryden og så sætte det i ovnen
Pizzaboller med focacciabund

Pizzaboller med focacciabund

I dag får du opskriften på noget særligt lækkert, som kan bruges i madpakken. Der er ingen tvivl om, at rugbrød er en vinder i madkassen, da det mætter godt og indeholder mange gode fibre, men nogle gange er det sjovt at få noget andet med
Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Mankan jo nemt komme til at slå et større brød op end mankan bage, så måske skal jeg i stedet kalde det ”værtens bedste brød”
Opskrift på Fladbrød

Opskrift på Fladbrød

Jeg har før skrevet om fladbrød lavet på ølandshvede, men mankan jo sagtens lave dem på ganske almindeligt hvedemel, så det kommer der lige en opskrift på her
Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

I modsætning til mange købe-flutes, der ofte smager totalt kønsløst, kanman sagtens lave et godt og smagfuldt flute uden brug af surdej
Italiensk flutes

Italiensk flutes

Mankan også tage dem med under armen og med på skovtur. Det kan virkelig godt betale sig at bage nogle lækre flutes selv til suppen eller bare som tilbehør til maden, det smager nemlig så vidunderligt
Fiberrige kyllingehorn

Fiberrige kyllingehorn

pølser kanselvfølgelig også anvendes)Rør de to pakker gær ud i det lunkne vand og tilsæt så mælk, olie og salt
Pizzadej

Pizzadej

Det kan du selv gøre lige så godt – endda bedre – og billigere. Men det er ikke billigere, og det er ikke fordi det er specielt besværligt at lave en god hjemmelavet pizzadej, men den skal jo hæve, så derfor kan der være tid at spare ved at købe en færdig dej
Pølsehorn m. smagsvarianter

Pølsehorn m. smagsvarianter

… Eller hvad i nu ellers kan finde på. For at det ikke altid skal være de samme pølsehorn man spiser, tilsætter jeg ofte lidt smagsvarianter
Bryggerboller

Bryggerboller

Derfor er der også rigtig mange af de “mørke” brød mankan få hos bagere og supermarkeder der på ingen måder er grove men bare farvede
Glutenfri Solskinsboller

Glutenfri Solskinsboller

Kanmanlave dem uden gær, evt med bagepulver i stedet. Savner slet ikke hvedeboller når mankanlave disse
Hjemmebagt franskbrød

Hjemmebagt franskbrød

Nybagt brød er noget af det bedste. Ikke mindst et lækkert, blødt hjemmebagt franskbrød, som smager ekstra godt, mens det stadig er lunt og skorpen er sprød
Chokorugboller

Chokorugboller

sesamfrø og hørfrø - hvis du ikke kan få det, kan du selv blande det. du kan sagtens lave halvdelen eller hele portionen uden chokolade, for så passer de perfekt i madpakken
Glutenfri kanelsnurrer

Glutenfri kanelsnurrer

Der ser mankanelsnurrer overalt, så jeg tænkte at lave dem glutenfri. dej vil være en smule porøs, så mankan ikke snurre sneglene, som med hvedemel
Et glædeligt gensyn: grov frøsnapper

Et glædeligt gensyn: grov frøsnapper

Det virker som en stor portion, og du kan også lave den lidt mindre, men når man skal synde, så kanman lige så godt give den hele armen