Søndag, gråvejr, kageglad ligger næsten ikke op til andet en at lave kage. Den er blød, cremet og dejlig karamelliserede med en knasende bund af kiksog mandler
Måske ikke en decideret julekage, men dog en kage som er rigtig fin som dessert her i julemåneden. Vi fejrede hende derfor igår, hvor hun havde lavet denne kage
Lækker kagemed peanuts i karamel og chokoladeganache. Hældes over den hakkede chokolade og røres godt igennem med et piskeris indtil det er en lind masse
Digestive. Knus kiksene i minihakkeren og rær det smeltede smør i. mariekiks. Smelt smørret i en gryde ved medium varme og rør efterfølgende sukkeret ud i, indtil det er helt smeltet
Derefter lægges bananerne på og til sidst toppes kagenmed flødeskum og chokoladen rives over kagen. Jeg anede ikke at kagen havde et navn men fik opskriften og afprøvede den herhjemme
I går skulle værkstedets nyeste medlem, i form af et mælkespruttendeog helt fantastisk kaffemonster, testes af selveste kaffedrikkernes stormester (min mor) – og til at følge de gyldenbrune dråber, måtte vi selvfølgelig have nogetkage
En skøn dessertkage. Knus kiksene fint til krummer og bland det sammen med den smeltet smør. Citronsaft og revet citronskal piskes sammen med den kondenseretmælk
Denne gang ville jeg prøve at lave kagenmed rabarber og som dessert i portionsglas. Selve fyldet til denne slags kage/dessert laves af fløde, kondenseretmælkog frugt som indeholder en hel del syre
Kiksebunden er lidt porøs i det, så undgå at flyt for meget rundt på kagerne. Lige inden servering smøres lidt karamel, der er lavet af kogtkondenseretmælk, ud over toppen af hver kage