Opskriften på bunde er egentlig en opskrift op muffins fra et gammelt hæfte fra Odense Marcipan - en opskrift, som jeg altid vender tilbage til, for den er bare super god
De søde og let parfumerede jordbær står godt til mørk chokolade, vanille, marcipan og fløde og det er måske derfor, at min suverænt ynglingskage må være en jordbærkage
Bland imens marcipan og sukker til en ensartet masse. Jordbærkage – Du kan ikke sige jordbær uden at tænke på solskin og sommer – i hvert fald ikke, hvis du er dansker
Men når nu ingredienserne er marcipan, smør, jordbær og fløde – så kan det vel ikke gå helt galt. Jeg har længe haft denne opskrift på jordbærkage liggende
I min svigerfamilie har vi smagt alle byens jordbærkager og de er blevet vejet og dømt, men altså, der er ikke nogen af dem som kan måle sig med denne hjemmelavede jordbærkage, ifølge mig
Jeg ved af erfaring at butterdej ikke er en særlig sød dej, og jeg ved at æble i sig selv ikke smager sødt nok igennem, og derfor besluttede jeg de skulle "spices" op med lidt marcipan-remonce
Der var liiiige en rest marcipan i køleren, som bare lå. Og som alle ved, så marcipan bare nice. Faktum er, at der spises alt for lidt marcipan resten af året
Kokos-stykkerne er også fra Netto (Urtekram), siruppen er en af mine mange 'fund' og chokolade chunks lå også i skabet fra en tidligere pakke Odense Marcipan havde sendt til mig
I den anledning havde jeg lavet jordbærkage - sådan en med mørdej, creme og gode friske jordbær. Rør smør, sukker, revet marcipan og et halvt sammenpisket æg sammen
Selvom det ikke helt er jordbærsæson endnu, så kan vi godt begynde på jordbærkage sæsonen ikk´´På "Alletiders kogebog" fandt jeg en opskrift, der passede fint til kortaften