Mangler du en god sensommerret til weekenden, kan jeg anbefale disse grillede jomfruhummermedhvidløg og persille, som smager af ren luksus og tilmed er super enkle og nemme at tilberede
Tilsæt hvidløg, timian og paprika, lad det stege lidt med, og tilsæt tomatpuré. Fjern først hovedet, pil derefter skallen på den øverste del af kroppen af, og vip til sidst halen af, så tarmen kommer med ud
Knus et hvidløgsfed og bland med safranmayonaise. Jomfruhummerbisquemed safranaïoli. Drys halerne med lidt salt og sukker og stil på køl en times tid inden tilberedning
Herefter lægges de i en foliebakke og der smides lidt olivenolie over sammen med hakket hvidløg, lidt dild, hvidvin og små klatter smør samt lidt salt og peber
Dernæst en sauce brygget sammen af hvidvin, finthakket zucchini, parmesan, hvidløg, løg, fløde, salt og peber, en smule vand og til allersidst en flok økologiske cherrytomater
personLidt finthakket hvidløg og persille til hummerhalerneLidt basilikum til pynt. Hæld et par skefulde skaldyrsbisque over (sørg for at få ærterne med), fordel jomfruhummerhalerne på hver tallerken og drys til aller sidst med lidt frisk basilikum
Opvarm smørret på en pande ved jævn varme sammen medhvidløg og peperocini. Inden løget bliver brunt (det må det endelig ikke, for så bliver det lidt bittert i smagen), så kommer du de rensede jomfruhummerhaler på
Mas jomfruhummernes hoveder godt med en ske, det giver en masse smag til sovsen. Skyl jomfruhummerne, og skær dem igennem helt fra toppen af hovedet og ned gennem maven, så løber safterne og smagen ud i sovsen, når de kommer på panden
Vi skulle egentlig ikke have haft kammuslinger i lørdags, men nu lå de lige ved siden af de jomfruhummere, som vi skulle have, så de røg også med i købet