Italiensk luftigt brødmed Biga, Tidsforbrug. En opskrift på italiensksurdejsbrød, francescone. Tag det ud af ovnen og skær straks en skive der serveres med lidt olivenolieog iberico skinke
Derefter åbnes toppen af bagepapiret ogfarsbrødet smøres med en blanding af olivenolieog honning. Start med at tage det tørre brødog skær skorperne fra
Så er aftenen italienske tema ligesom skudt i gang. Sammen med de råmarinerede jomfruhummere fik vi serveret hjemmebagt brød, en virkelig god og “grønt” smagende olivenolie samt lidt tørrede peperocini, en smule salt og et par friske citronbåde
Italiensk. Mon ikke de fleste af os er opdraget med, at man ikke spiser pålæg uden brød til. Han deler gerne smagsprøver ud med rund hånd – og alt for ofte falder jeg – eller rettere mine smagsløg – for dette salgstrick
Jeg har her brugt dem i min egen version af den italienske ret Involtini di Melanzane aka. Den sender fluks tankerne ned til italien med friskbagt brødog et kold glas hvidvin til