Indisk kylling med ris opskrifter

Kylling tikka masala med ris og mangochutney

Kylling tikka masala med ris og mangochutney

Jeg kan ikke huske om jeg har sagt det før men det kan ikke siges for tit, jeg elsker Indisk mad, de er simpelthen fantastiske til at bruge krydderier i deres mad dog uden det nødvendigvis bliver så stærkt at man ikke kan spise det
Kylling Tikka Masala

Kylling Tikka Masala

Server medris eller naanbrød, raita og en god salat. Styrken i den styrer du let ved at erstatte chilien i saucen med en mildere, stærkere eller anden mængde chili
Indisk butter chicken

Indisk butter chicken

Det karakteristiske ved butter chicken er den milde, aromatiske sauce med masser af krydderier og det helt møre kyllingekød, herfra “butter chicken” – retten er altså ikke fyldt med smør (min version er ihvertfald ikke), men den smager simpelthen så lækkert og cremet
Krydret indisk kyllingefad

Krydret indisk kyllingefad

Er du non-paleo kan retten også fint spises med brune ris. Hæld posen med frostgrønt ovenpå. Server ekstra grønt ved siden af, fx dampet broccoli, eller blomkålsris eller broccoliris
Indisk, autentisk og spicy gryderet

Indisk, autentisk og spicy gryderet

Der er blandinger til kød, til kylling, en til alt muligt og en æske tandoori krydderi. Spis medris – gerne Basmati – og lidt ristet kokosmel som sprødt drys

Kylling som fra Indiens øverste hjørne

Første gang jeg hørte om blandingen af ris og kartofler i en ret, var det fra en bekendt, der stammede fra Iran, og om denne ret er iransk eller indisk inspireret, kan være svært at sige

Sprød kylling, thailandsk agurkesalat og noget om rasp

Det er pænt af ham, men vi ved jo godt, at basmati betyder ‘forskrællet’ på indisk, ikke. Sprødstegte kyllingestrimler, frisk og hot agurkesalat og ris er lynmad med masser af god smag, der passer godt til den trykkende varme
Butterchicken - lettlaget indisk kyllinggryte med grønnkålsalat

Butterchicken - lettlaget indisk kyllinggryte med grønnkålsalat

Smak til med salt og stevia, dryss over frisk koriander og server med nykokt ris. kokt ris (basmati). Alle liker indisk, og med denne superenkle oppskriften er det ingen grunn til å la nytelsen begrense seg til et sjeldent restaurantbesøk