Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den dernæst ned til chokoladen i en tynd stråle, mens du konstant laver små cirkulære bevægelser med en dejskraber i bunden af skålen
Jeg har fundet ud af, at hvis jeg laver den et par millimeter tykkeres på midt på, og helt tynd i siderne, så holdes fyldet lettere inde, og bollen revner ikke under bagningen
I dag er jo fastelavnsmandag og den dag de fleste institutioner holder fastelavn og slår katten af tønden, og så kunne du måske få lyst til at servere lune fastelavnsboller for de små udklædte banditter i eftermiddag
Sådan laver du crème brûlée. Det er sukkeret oven på desserten, man brænder af, så det karamelliseres. Brûlée er fransk for brændt – altså brændt creme
Jeg laver den ofte når jeg har nogle gulerødder jeg skal have brugt - det sundeste ville nok være at skære dem i nogle stænger eller noget, men det ligger bare ikke rigtigt til mig
vask og skær frugten i tern/stykker, skrab kornene ud af vaniljestangen og vend det med sukkeret og appelsinsaften, hæld det over frugten og lad den trække i saften imens du laver dejen
Jeg laver grøden med enten kokosmælk eller mandelmælk. Jeg laver min chiagrød i en ret simpel udgave og tilfører derefter smag efter behag lige fra smagen af frugt bær, kakao eller karamel (kondenseret mælk)
Bliver der noget karamel tilbage, kan det gemmen i køleskabet, og næste gang du laver finde cupcake med lækker flødeostetopping vil et drys af karamel give dem et ekstra pift
muffins vi kender og ofte laver. Tilføj evt. Kom alle ingredienserne op i en skål og mix det hele sammen med en gaffel eller håndmixer til det bliver en ensartet masse
Karen laver ikke meget brugs-keramik, men hendes værker er i sandhed en fryd for øjet. Det er faktisk mest fordi den her chokoladekage med kakaomælk har bedst af at stå lidt, inden man sætter tænderne i den, og så er fredag jo for sent at gå i gang…
Jeg laver den altid dagen før. Karamellen kan bruges tilmange andre ting end kagen, fx. Denne brownie lavet på hvid chokolade, fyldt med hindbær og toppet med en lækker cremet karamel smelter alle kagehjerter … og det vil jeg stille garanti for
lave en triple chocolate brownie, som jeg ofte laver. Kagedelen af desserten består af et stykke hindbærtærte med marcipan (jeg bager en miniudgave af tærten, så det ikke bliver noget særligt stort stykke - af hensyn til at man generelt er ret mæt, når man når til desserten nytårsaften), et stykke brownie (måske triple chocolate
Se fx her hvordan du gør. Sådan laver du en fondantkage - trin for trin. Rør sammen til en tyk creme. Cremen i kagen bliver lukket inde så det ikke trækker ud gennem fondanten