Nedenfor kan du se en engelsksproget video om hvordanmanlaver tabouleh. Tabouleh – eller tabbouleh – er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med grøntsager og urter – masser af grøntsager og urter – og tilsat citronsaft og olivenolie
Når manlaver rødspættefilet i fad kan man sagtens anvende en anden hvid fisk som for eksempel sej, torsk eller kulmule og kun fantasien sætter grænser i forhold til hvilken slags tilbehør der skal med i fadet
Det er ved sådan en lejlighed, jeg laver mad, som tager lidt ekstra tid. Hertil skal serveres safran ris, med ristede mandler, salad shirazi (tomat, agurk, løg og krydderurter), couscous salad, Oumph-kebabish og brød
Stil skålen i køleskabet og lad den hvile imens du laver sovsen. Anders og jeg var også enige om, at den smager som noget, man kunne få serveret i øst-Europa, Tyrkiet måske
Servér med fx foccacia, humus og haydari (bedst, hvis du laver den selv). 500 g kæmpe couscous (jeg købte dem i Danmark hos den etniske grønthandler, og her hed de maftool. Kog couscous cirka 10 minutter, til de er al dente, vend med citronsaft og -skal, og lad køle af. 500 g kæmpe couscous (jeg købte dem i Danmark hos den etniske grønthandler, og her hed de maftool
Problemet er desværre bare, at den røde karrypasta indeholder hvidløg og andet, som Fodmap dieten ikke tillader, og det kræver, at man enten laver den selv helt fra bunden, eller tilsætter andre smagsgivende komponenter, som fx soya, ingefær, koriander, fiskesauce og chilli
Og hvis du vil lave sandwich brød, pitabrød eller burgerboller, laver du selvfølgelig større boller, og så kan du med fordel trykke dejen lidt flad på bagepladen (igen brug en våd ske, ellers bliver det noget værre noget)