En kogt dåse kondenseretmælk er noget af det lækreste der findes. Smør det ovenpå en kage, brug det som konfekt, spis det lige fra dåsen eller brug det som nutella erstatning… Ummm
Jeg fandt også ud af, hvordanman kan lave det hele selv, fra bunden. Hvordan den lyse er for flydende, og den mørke, som er tyk nok, ligesom ligger mere på kanterne af glasset
En håndfuld hakkede nødder eller mandler. Kom smør, farin og kondenseretmælk op i en gryde. Fordel karamelglasuren over kagen og drys med hakkede mandler
Bland den kondenserede mælk, salt, smør og ahornsirup. 1 dåse kondenseretmælk (sødet). Bund. Start med at smelte smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og rør det godt sammen
Mælken bringes i kog med sukkeret. 1 dåse Nestlé sødet kondenseretmælk (kan ofte fås i fakta til 12-17 kr, se billedet). 1dl sødmælk. Start med at koge dåsen med kondenseretmælk i 2 timer på lav blus i en smal gryde, så dåsen bliver lige dækket med vand (det er ligegyldigt om dåsen skal stå eller ligge i gryden, men jeg stiller den op, for så larmer den ikke, når vandet koger). Hæld sødmælk, sukker, smør og den afkøllede "karamelagtige" kondenseretmælk i en gryde og kog det hele under rolig omrøring i 10 min. Kondenseretmælk (kogt i 2 timer, som beskrevet ovenfor) er yderst velegnet til kagecremer. 1 dåse kogt kondenseretmælk. 200 ml mælk (eget valg). 10 min) Hæld den kolde (kogte) kondenserede mælk ned i massen og pisk yderligere i ca. 1 dåse Nestlé sødet kondenseretmælk (kan ofte fås i fakta til 12-17 kr, se billedet). 1dl sødmælk
Hvis man bruger en sød chokolade kan det blive en vammel omgang. Hvordanman laver fyldte chokolader har jeg ikke beskrevet, se i stedet et program med Blomsterberg, hun gør det så godt 1 dåse kondenseretmælk
Når mælkenkoger tilsættes natronen, hvorefter mælken skummer kraftigt op. Det som virkelig tiltalte mig ved denne opskrift var, at ingredienserne var noget som kunne findes i et hvert supermarked, og at man ikke nødvendigvis skal ud og have fat i kondenseretmælk
Jeg har haft ganske få tilbageblik og rigtig mange nye lækre sager, der har fyldt kartoteket godt op, men jeg bliver simpelthen nødt til at have disse Frozen Cupcakes med
Ønsker du dette, kan man putte lidt sjokolade i en pose, og hælde kogende vand over til det smelter. Igen var det den kondenserede mælk der spillede mig et pus
Det skal kog til det har skiftet farve, men pas på det ikke overkoger alt for meget. Den er blød, cremet og dejlig karamelliserede med en knasende bund af kiks og mandler