På søndag går turen til mine svigerforældre, hvor vi også skal hygge os med endnu en påskefrokost og jeg ved, at Oskar glæder sig til at se sine bedsteforældre og ikke mindst sine store fætre
Så skal det skæres med en kniv. Den indre temperatur skal være mindst 75 grader. Det var en meget stor dansk lammekølle på 3½ kg. Mindre køller skal nok ikke have mere end 10 timer. 1 Lammekølleca. 1 Lammekølle
Hvis du har en stor lammekølleskal du fordoble marinademængden. Det skal være rosa. Steges i alt ca. Har du ikke selv lyst til at udbene lammekøllen så få slagteren til at gøre det for dig
Rids lammekøllen og gnid den med salt, peber, hakket frisk rosmarin og revet citronskal fra en halv citron (husk, at citronen ikke må være overfladebehandlet)
Nu tilsættes den hakkede salsiccia, hvor du først har klemt kødet ud af pølseskindet. skalotteløg. Efter et par dage med lammekølle var tiden nu til en hurtig og enkel omgang risotto
Normalt forsøger jeg at holde igen på fedtstof og sukker, men jeg må erkende, at denne weekend hører til en af de få, hvor der er brugt "rigelige" mængder af både det ene og andet
Jeg har før lavet lammekøllehvor selve udskæringen bliver noget rod. Denne gang vendte jeg køllen så den side hvor benet var nærmest overfladen vendte opad
Pikant fiskeret En velsmagende fiskeret, hvor ostesovsen sætter prikken over i’et. Lammekølle Denne lammekølle kan sagtens være maden til nytår eller en anden højtid
Køllen er i ovnen, hvor den skal stå længe og blive godt og grundigt mør. Hvis man ikke ved, hvordan man laver flødekartofler, kan man finde en opskrift her på bloggen ved at skrive flødekartofler i søgefeltet