Og så skalden helst have stuetemperatur, inden man sætter den i ovnen. Rids lammekøllen og gnid den med salt, peber, hakket frisk rosmarin og revet citronskal fra en halv citron (husk, at citronen ikke må være overfladebehandlet)
Tiden afhænger af, hvor store de er. Lam er også påskemad i Italien, og du skal ikke snydes for vores lammekølle med gulerødder og oliven, som efterhånden er ved at være en påsketradition i familien
På søndag går turen til mine svigerforældre, hvor vi også skal hygge os med endnuen påskefrokost og jeg ved, at Oskar glæder sig til at se sine bedsteforældre og ikke mindst sine store fætre
Kabalen gik heldigvis op, efter at have ringet rundt til adskillige steder, hvor alt var booket. Det betød, at den største udfordring lå i, at finde et lokale, hvor det var muligt, at holde hans store fest, for sin nærmeste familie
Og der kommer nok også flere retter med Mornay sauce i fremtiden, for det er faktisk en ret god og smagfuld ingrediens i mange retter hvor man ellers ville have brugt fløde
Normalt forsøger jeg at holde igen på fedtstof og sukker, men jeg må erkende, at denneweekend hører til en af de få, hvor der er brugt "rigelige" mængder af både det ene og andet
Køllen er i ovnen, hvordenskal stå længe og blive godt og grundigt mør. Hvis man ikke ved, hvordan man laver flødekartofler, kan man finde en opskrift her på bloggen ved at skrive flødekartofler i søgefeltet