Når gløggen skal laves blandes denne ekstrakt i en gryde sammen med en flaske hvidvin. Smages til efterhånden som man tilsætter gløgg ekstrakt i hvidvinen lidt efter lidt
Jeg har længe tænkt at det kunne være hyggeligt at lave en snaps på hyldeblomst, de har en dejlig frisk smag, og når nu børnene elsker saften og kvinderne kan lide den i kold hvidvin, mon så ikke også mændene kan lide den som snaps
Den skal lige stå en dag eller to mere, så kan der drikkes saft og/eller medhvidvin, laves mysli ristet i hyldeblomstsaft-koncentrat og fx gele til brug i desserter - mums
Jeg husker halvrå portionsørreder med slatten dild i midten, klodsede salater med majs og kinakål og humpler af råt blomkål, bøffer, der var stegt udenpå og rå indeni – det hele skyllet ned med lunken hvidvin eller kold rødvin
Rødbeder kan for det meste kun fås i en rød udgave, men det skal vi slet ikke nøjes med. De smager lidt anderledes og det ser så skønt ud med de mange farver
Alle ingredienserne, bortset fra hvidvin, mandler og rosiner, varmes i en gryde. Hvis man trænger til et alternativ til den almindelige gløgg med rødvin, så er et godt alternativ en hvis gløgg