Jeg prøvede for nogle år siden at lege medsurdeje til hvidtbrød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Det kan naturligvis ikke lade sig gøre, hvis man ønsker let, hvidthvedebrød, så må man lave en ren hvedemels-surdej, men jeg bruger som regel noget fuldkornsmel alligevel, så det at der kommer rugmel i mit hvedebrød og omvendt, gør mig ikke så
Normalt er flutes lavet af hvidt mel, men hvis man ønsker et mere groft udtryk og smag, kan man bytte halvdelen af melet ud med groft hvedemel, eller måske grahamsmel
Alm hvidt mel er lavet af den inderste del af kornet og set fra et bage synspunkt får man bedre mel af det inderste, vel samme princip som kun at spise midten af sneglen…
Hvis man køber en sandwich på en cafe, en fancy bager eller tankstationer der laver ”gourmet” sandwich, så bruges der ofte flade brødbagt som rigtige boller og ikke noget hvidtbrød fra et supermarked