Før servering fik den et generøst dryp hvidløgsolie og frisk basilikum, MUMS. Det bliver ofte en lidt for blød og våd pizza, og vi har i Danmark en tendens til at overdynge pizzaer med alt for meget fyld
Herefter toppes pizzaen med serranoskinke, rucola og overhældes med lidt hvidløgsolie. Derfor fik jeg lyst til at prøve at lave en pizza på en bund af tyndskårne søde kartofler
Og så masser af frisk basilikum og hjemmelavet chili/hvidløgsolie på dem begge. Så da jeg havde held med at lave en supergod tærtedej af masser af kerner og uden mel, tænkte jeg, at den måtte kunne konverteres tilpizza
Og hvidløgsolie (VIGTIGT. Dejen her er grov og nem at røre sammen, skal hæve en time og så er den klar til at blive toppet med yndlingstopping, eller hvad køleskabet nu byder på
Hvidløgsolie og chili. Det er perfekt at holde i, når alt er skåret og skal over i gryden eller skålen, og så passer det lige præcis til en rygende varm pizza fra stenovnen
Lav en hvidløgsolie af presset hvidløg, salt og olie. Og som man kan se på billedet, så hun lige sit snit til, at række til, da pizzaen skulle foreviges af kameraet inden vi gik til bordet
Hvis man ikke har lyst til at spise tomaterne med det samme, kan de kommes i et glas med olie og opbevares i køleskabet i en uges tid – her kan man eksperimentere med at lade dem ligge i chiliolie eller hvidløgsolie, hvis man vil have et lidt anderledes udtryk
Da pizzaen var færdig spiste vi den med hvidløgsolie og frisk rucola ovenpå. Hvidløgsolien lavede jeg selv ved hjælp af en god olivenolie, presset hvidløg og lidt salt og peber
Ellers forkæl pizzaen med lidt revet serranoskinke, frisk basilikum og hvidløgsolie. Ved siden af tallerknen stiller jeg det kølige hvidvinsglas, og det eneste jeg kan lave er, at se ud over Iseo-søens blå skær imens solen bager fra en skyfri italiensk himmel