Selv om der er tradition for and, flæskesteg og sild sætter vi alle vores eget præg på maden. 1 liter)0,5 kg hakket svinelever250 gr hakket spæk1 tsk timian1 tsk merian1 revet løg4 benfri sild1 laurbærblad1 dl kalvefond3 spsk sherryFriskkværnet peber2 æg1 dl flødeBlend alle ingredienserne sammen i foodprocessor
Den her opskrift har fået af min gode veninde Doris, som er rigtig god til at lave dejlige sild - pestosildene her er helt uovertrufne og mine yndlingssild
Som tilbehør var der hjemmebagte økologiske fuldkornsflutes samt chilihumus og hvidløgshumus (Humus bliver købt hos den lokale sandwichbar – nemt og lækkert) og Svansøs Aioli med og uden pesto
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Små syltede løg til oksestegen, i gryderetten eller salaten eller til den stegte sild, giver bare lige det dér sidste pift til retten
Nu skal den sunde kreativitet igen findes frem i køkkenet og de mange skåle med småkager, glas med sild og flasker med snaps må pænt vente et helt år med at forsøde diverse ganer og maver rundt i landet…
Som tilbehør var der hjemmebagte økologiske fuldkornsflutes samt chilihumus og hvidløgshumus (Humus bliver købt hos den lokale sandwichbar – nemt og lækkert) og Svansøs Aioli med og uden pesto
ikke at forveksle med benfri sild. ikke at forveksle med benfri sild. Denne gang er jeg taget til det toscanske landsted Agriturismo Le Querciole for at besøge den sympatiske vært Gianluigi
Det var så dejligt at vide, at når jeg gik op til tag-selv bordet for at tage mad, var det hele vegansk, og jeg blev ikke fyldt af den triste følelse som normalt rammer mig, når jeg er til julefrokost, og jeg på bordet ser en stor flæskesteg, varm leverpostej, sild, og meget andet animalsk
Tun, sardin, makrel, laks, sild, forel, torsk, søtunge, men ikke røget. Vi hører og læser enormt meget om sund kost, hvad vi skal spise for det ene og det andet