Hvedebrød med rugmel opskrifter

Aksebrød

Aksebrød

et skønt og luftigt kerne-brød, som har en skøn krumme, samtidig med "bare" at være et groft hvedebrød
Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Den jeg vil tage op her, er en hvedesurdej fordi jeg senere skal bage et hvedebrød. Jeg smider alverden ting i mit brød, smagsmæssigt og struktur-mæssigt skal jeg SE hvordan det fungere, jeg kan ikke nøjes med at få "fordi jeg siger det" - fra nogen

Grovbrød med græskarkerner

Nu er det ikke fordi vi spiser så meget hvedebrød/franskbrød, men manden kan godt lide, at få en ostemad til sin morgente
Speltbrød m. Perlespelt

Speltbrød m. Perlespelt

Det er en skøn blanding mellem et groft og lyst hvedebrød, som får de varmeste anbefalinger herfra. vand (til kogning)Start med at koge perlespelten let - ca
Jeg Elsker Dig, Surdej

Jeg Elsker Dig, Surdej

Det er enlig ikke strengt nødvendigt at bruge en surdej i hvedebrød, men det giver et bedre brød i den lange ende (efter min mening), til gengæld er det uundværligt i rugbrød
Vægttab - status

Vægttab - status

Jeg besluttede at følge Meyers forslag og lave en tynd surdej og Nicolai Halken Skyttes (fra Emmerys og Meyers Bageri) forslag om at lave surdejen udelukkende på hvedemel og grahamsmel, da rugmel kan gøre surdejens smag endnu "surere"
Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Denne opskrift og guide egner sig særligt til dig, der gerne vil bage forskellige typer hvedebrødmed surdej, men altså ikke rugbrød i denne omgang
Langtidshævet hverdags hvedebrød

Langtidshævet hverdags hvedebrød

Kom dejen i en skål smurt med rapsolie og dæk den derefter med et opvrædet viskestykke og lad den hæve i køleskabet natten over
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Hverdags hvedebrød. Jeg er vild med hans gode brød og har derfor selv valgt at kaste mig ud i surdejsuniverset
Surdejs guide for begyndere og opskrift på surdejs-hvedebrød.

Surdejs guide for begyndere og opskrift på surdejs-hvedebrød.

Jeg har altid, da jeg var yngre, syntes at surdej, var noget underligt, besværligt noget, og jeg har ikke rigtigt været klar over, at det faktisk kan bruges til andet, end bare rugbrød, ikke før jeg begyndte at undersøge det rigtigt, her i vinter, hvor min far en dag, ud af det blå sagde "Hvornår skal du i gang med at bage rugbrød
Fiberboller

Fiberboller

Man skal gå efter et tungt brød, da et fuldkornbrød vejer mere end et hvedebrød. Forleden dag så jeg mad magasinet, som handlede om rugbrød, hvad for noget der var det sundeste, jeg havde endelig personligt ligesom alle andre troet, at det rugbrød med flest kerner var det sundeste, jeg var godt klar over, at man skulle forsøge at vælge noget uden særlig meget hvedemel, men viste ikke at man skulle kigge efter fiberen i brød, men det fik mig til at vil bage mine egne fiberboller, med HUSK
Brød til julen

Brød til julen

Ovenstående er til hvedebrød. Al brød til julefrokosten er lavet med surdej og den tager en lille uge at få klar