Lækre, sprøde twix bar, helt uden sukker og gluten – med det lækreste karamel lag, lavet af dadler…. 250 g dadler (uden sten). 2 plade smeltet chokolade – jeg har brugt Easis belgisk chokolade uden sukker. 250 g dadler (uden sten)
Jeg var ikke helt sikker på om det ville lykkes nemlig at lave æblegele af æblemost. Nu havde jeg jo en masser æblemost stående som jeg plejer at lave æblesirup af men æblegele har jeg desværre ikke så tit lavet og det er da en fejl
I går tog vi for alvor hul på æblesæsonen med hjemmelavetæblemost. Det er altså bare det bedste så hvis du har mulighed for selv at lave din æblemost med dine egne, naboens eller selvpluk æbler i en frugtplantage så skal du prøve det
her hvordan jeg også bruger det til hjemmelavet is. Kagen er færdig, når du kan stikke et grillspyd, strikkepind, spids gaffel eller lignende ned i midten, uden der sidder kagedej på, når du tager den ud igen
– sukkerfri hindbærmarmelade (sødet med æblemost) eller hjemmelavet hindbærmarmelade. De fantastiske hindbærsnitter uden hvidt raffineret sukker, gluten og laktose, har i løbet af året været med på mine bagekurser, hvor de har været et kæmpe hit, og selvom der er rigtig (RIGTIG) mange af jer, der har spurgt efter opskriften, har jeg holdt den hemmelig… Indtil nu
Toppen er pyntet med sojaflødeskum (af mærket Alpro, der kan købes i Føtex, som nævnt ovenfor) og ristede valnødder, og så er der dryppet med hjemmelavet gransirup (fancy stuff, som min veninde har lavet – det kunne også være fx dadelsirup eller bare en mørk sukkersirup)
Vi fik også hjemmelavet koldskål med kammerjunker og rabarberkompot, det lækreste brød i kurv, spejlæg med pesto og marrokanske pølser, halv avocado med ristede nødder, ost og så delte vi en sprød kanelsnegl
30 g blødt smør75 g æblemos (usødet og gerne hjemmelavet - kog 2 æbler med lidt vand og en halv vaniljestang indtil æblerne er bløde og møre - purer æblerne og de er klar til brug)120 g økologisk rørsukker1 æg10 g kakaopulver20-25 ml rød frugt farver1/2 tsk vanilje ekstrakt1,2 dl kærnemælk100 g hvedemel50 g hvid hvede fuldkornsmel1/2 tsk salt1/2 tsk natron1 1/2 tsk hvid vin eddikeFlødeost frosting300 g flormelis sigtet50 g blødt smør125 g 12% Philadelphia flødeost - koldtSmør, æblemos og sukker røres rigtig godt sammen
En hjemmelavet roulade-sag til gengæld – dét er noget helt andet. Sukrin goldRen vaniljepulver, økoBagepulver, økoHindbærmarmelade, øko (uden tilsat sukker)
Jeg har elimineret kokosolie, honning og æblemost fra opskriften – og dermed en ordentlig portion unødvendige kalorier, og så har jeg tilføjet en hulens masse fibre