I skabet havde jeg et glas pesto, der stod og kiggede på mig og fik derfra fået ideen om, at jeg kunne bruge den til en slags bagværk – jeg er nemlig mest til hjemmelavet pesto, hvis det skal spises med pasta, i salater eller lignende
frisk fettuccine (se opskrift på vegansk frisk pasta i min kogebog Grønskolling) Frisk basilikum Fremgangsmåde Skær løg og peberfrugter i grove stykker
Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater / Aubergine-lasagne med tomat og bøffelmozzarella / Græsk inspireret kartoffelsalat med peberfrugt, feta og oliven / Frisk pasta med hjemmelavet, soltørrede tomatpesto
Pålægget er enten en hjemmelavet humus eller æg og tahin – gerne med lidt salat eller spinat. Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalat og til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønner og fennikel i gule krydderier (opskrift følger)
Farsen til fiskefrikadellerne er hjemmelavet, og er ret let at lave. usaltet cashewnødderSort chilipasta (findes ved de asiatiske varer på supermarkedets hylder)KarryMuskatnødSoyasauceFiskesauceSesamolieNeutral olie (f
endte lørdagen med en massiv gang hjemmelavet pizza med pølser og masser af ost. Grov mos m. Grøntsagspostej (farsen minder om denne her, men er selvopfunden), pasta og pesto, grønt salat