Disse lækre agurkeruller med røget laks og cremecheese udgjorde en blandt mange små retter til en skøn sommer tapas, som blev nydt på vores terrasse i dejligt solskinsvejr
pesto, tomater og mere frisk spinat efter som tilbehørSnit forårsløget fint, skær laks og spinat i mindre stykker/strimler, riv osten, og rør æggene med salt og peber
- krydderost, serranoskinke og basilikum- roastbeef, pickles, purløg og balsamico-tangkugler (Cavi-art)- pesto, kylling, parmesan og persille- natural friskost, laks, mayonnaise, persille og lakse-tangkugler (Cavi-art)Som tilbehør til de herlige små hapsere, fik vi også et lille "tapas" fad, som bestod af syltede hvidløg, sorte oliven, chili-pølse, brie, små knækbrød, peberfrugt i stave, mandler og en klase vindruer
Røget laksmed fennikelcreme og sprøde æbler. med salt og peber. Laks - Røg - Fennikel - Æble. Rosastegt andebryst med artiskok-mayonnaise, rødbeder og hakkede kakaobønner
Arrangementet opstod, da et par veninder og jeg selv alle var flyttet (for os selv) og dermed en kærkommen anledning, til at drikke bobler hos hinanden og spise lidt hapsere på sidelinien
Og lidt forskelligt at nippe til er lige det rigtige til en fredag aften, hvor der er tid til at hænge lidt over maden og ordne verdenssituationen, før man går over til at tænke store tanker (måske med lukkede øjne) i sofaen
Skal I have stilt den lille sult, serveres der små hapsere af ost og pølse. Her kan man både få klassiske variationer med bare creme cheese, men man kan også begive sig ud i mere spændende bagels med blandt andet røget kylling, japansk inspireret laks eller en morgenmadsversion med blandt andet banan og ahornsirup
For en uges tid siden lavede jeg disse lækre spinatpandekager med røget laks, ruccola, avokado og hytteost – en nem og lækker hverdagsret som også sagtens kunne serveres i små hapsere som forret eller appetizer
Lakseforretmed wasabi. Så jeg kiggede dybt i køleskabet og fandt et æble, lidt creme fraiche, sennep, et halvt rødløg, en smule purløg og lidt salturt (nu skal man ikke gå i baglås, hvis man ikke lige ligger inde med salturt – jeg så det bare i grønthandleren og fik lyst til at prøve det)
Det er dog primært laks, som jeg har en craving overfor, og dette er nok ikke så underligt, når man tænker på alt det gode fedt, som denne fisk indeholder