Så kan man nemt smide en bøf på grillen, på panden eller i et ildfastfad og iovnen. Så kan du jo lige så godt forme et par bøffer på forhånd – så er det dejligt nemt at hive en hakkebøf op, når dagen løber tør for ekstra timer
Opskrift på hakkebøffer med karamelliserede løg med et twist og grydestegt blomkål. Hakkebøffer. Grydelåget sørger for, at holde dampen inde så blomkålen både bliverstegt og dampet
Vifik som nævnt også en hakkebøfstegt med masser af hvidløgspeber og friskrosmarin, men også dampede brede grønne bønner med et par spiseskefuldevinaigrette
Små hakkebøffer (til burgerne). Mas den flad med håndfladen mod bordet og form til en bøf, så den er ret flad og lidt større end burgerbollerne (den skrumper, når den bliverstegt)
Jeg serverer dem både til alt fra hakkebøftil mørbradgryde. Det betyder selvfølgelig også, at de feder mere, end hvis du laver dem iovnen, men husk, at det er alligevelminimalt, hvor meget fedtstof kartofler kan suge
Osten på toppen af bøffen gør den så meget mere spændende end bare en plainhakkebøf. Vi har sædvanligvis et glas salatmayonnaise fra Kraft hjemme, da det smager dejligt med en let syrlighed som dyppelse tilstegte kartofler (et udmærket alternativtilbearnaise, som vi er kørt lidt træt i), og jeg spiser det ofte, som det er til kartoflerne, eller dypper kartoflerne i halvt mayo, halvt ketchup
Men jeg vil gætte på at Hulefar og ungerne laver hakkebøffer eller stegt flæsk med ovnbagte rodfrugter (Vi har lige fået en masse pastinakkeri vores grøntsagskasse)
Form hakkebøfferne og steg iolie, salt og peber. Pak bøfferne indisølvpapir, så de holder sig varme, og steg de udskårne peberfrugter og løg i det olie/samme pande, bøfferne blev stegti
Disseselleribøffer er et godt vegetariskalternativtil den almindeligehakkebøf. De kan bages iovnen sammen med andre rodfrugter (se linktilopskriftiindledningen)
Tirsdag stod på Hakkebøf fra Himmerland med bløde løg og sauce. Men da stegen var forstegt, var det svært at bedømme hvor meget den skulle have, da vinødigtville gennemstege den