Idag skulle det være og jeg har valgt at lave en portion dej til groveboller. Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre
Jeg fik nemlig for et stykke tid siden tilsendt en ordentlig portion af forskellige oliven fra Gaea, en græsk producent som også kan købes i Danmark, som blandt andet producerer økologiske oliven, der pakkes i poser uden væske og konservering for at forbedre smagen
frisk ingefær (svarende til en lille tommelfinger-størrelse). Jeg har rørt noget af pulpen i dejen til nogle grove, koldhævede boller sammen, og jeg har tænkt mig at bruge resten til deller eller i vafler
Hvedemel. Jeg har for noget tid siden bagt disse lækre grove pølsehorn. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel og havregryn og rør godt
Bland alle ingredienserne og form fire boller af dem, som du ruller heeelt tyndt ud. hvedemel. Riv den herefter på den grove del af rivejernet, og bland med yoghurt, salt, peber og det knuste fed hvidløg
Form stykkerne til boller og tryk dem flade. Sæt burgerbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse, ca
Vi ville gerne have lidt nybagt brød til rejer og hønsesalat så jeg har taget udgangspunkt i koldhævede brød men med den ændring at jeg har lavet dem grovere ved at udskifte noget af melet med rugmel og grahamsmel, ligesom jeg har formet dem til boller/trekanter istedet for brød
Gode til morgenmad med ost og marmelade, eller som sandwichboller til frokost med f. De består af rugmel og hvidhvedemel, så det er nogle tunge "drenge"