Grill nakkesteg opskrifter

Langtidsstegt nakkesteg med italiensk inspiration

Langtidsstegt nakkesteg med italiensk inspiration

Den kan grilles sprød bagefter. Derfor har nakkesteg brug for langsom og stilfærdig tilberedning, hvis fedtet skal smelte af, og senerne blødgøres med en smeltende mør steg som resultat
Langtidsstegt nakkesteg med sprød svær

Langtidsstegt nakkesteg med sprød svær

Sværene griller jeg sprøde for sig selv. En nakkesteg fra vores gode gris, fundet i fryserens dyb, blev til en lækker regnvejrs-lørdagsmiddag
PULLED - PORK - BURGER

PULLED - PORK - BURGER

Hvis man gerne vil have en mere røget smag, kan man ryge stegen den sidste time på en grill. 400g nakkesteg. Når det er gjort, rulles nakkestegen ind i vita wrap og ligges til at trække på køl i minimum 3 timer - helst natten over. Og hvis man er en meget ferm grill-mester, kan man ryge i alle 12 timer, det havde vi dog ikke udstyr til
Pulled pork på grill

Pulled pork på grill

Læg nakkestegen i og smør den godt ind i marinaden. Min plan var at starte med det på grillen i nogle timer og så i ovnen
Udskæring - Nakkefilet

Udskæring - Nakkefilet

eks grillroast. Nakkesteg eller Nakkefilet er stykket bag hovedet på grisen, lige før svinekammen. Denne udskæring er en klassisk grill udskæring, som kan være lidt træls hvis skåret forkert
Nakkekam med appelsin og julekrydderier

Nakkekam med appelsin og julekrydderier

Smør sværen med lidt af fedtet og grill den sprød. Rosmarin i smÃ¥kagerne – appelsin, allehÃ¥nde og kardekomme til nakkestegen
PULLED - PORK - BURGER

PULLED - PORK - BURGER

Hvis man gerne vil have en mere røget smag, kan man ryge stegen den sidste time på en grill. 400g nakkestegRub. Når det er gjort, rulles nakkestegen ind i vita wrap og ligges til at trække på køl i minimum 3 timer - helst natten over. Og hvis man er en meget ferm grill-mester, kan man ryge i alle 12 timer, det havde vi dog ikke udstyr til

Nakkekam med koriander- og fennikelfrø

Hvis sværen ikke er sprød, så giv den grill, til den bobler - men under opsyn. Start med at ridse sværen – hvis der er svær på – det er der langt fra altid, når man køber en nakkesteg