Det nåede jeg af gode grunde ikke. Saftige speltboller, koldhævede og virkelig nemme at lave. Som nybagt selvudnævnt speltmor, vil jeg selvfølgelig starte morlivet med, at dele en opskrift på speltboller
Det gode ved disse speltboller er, at de ikke skal æltes i ét væk. Nej, for som vi alle ved, er det en dyr, men luksuriøs fornøjelse – som jeg forestiller mig er helt fantastisk, når jeg ælter mine fingre til ukendelighed i en pizzadej – hvorfor vi ikke får pizza så ofte… Eller lækkert brød, som kræver en stærk bagers gode armkræfter
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Men indimellem gør jeg og da mormor ikke lever mere til at lave småkager og skabe den stemning så må jeg jo selv (Har heller aldrig fået lavet nogle kernesunde småkager der var gode, men meget andet dejligt sundt guf)
Ved ikke at riste kakaobønnerne ved høj varme (og kombinerer det med sukker og fedt uden mange rå kakaobønner tilbage) bevares de gode egenskaber i kakaobønnerne
De er gode som frokostboller til ungernes madpakker. 50 g gær2½ dl mælk3 dl vand2 spsk honning1 tsk salt3 spsk olie800 g lyst speltmelGæren opløses i væsken og salt, olie og honning tilsættes
ihh alle de små juleprojekter jeg elsker dem og jeg glæder mig rigtigt meget til bare at hygge rundt med kæresten herhjemme i juledagene, se en masse film, spille spil og lave lækker mad af gode råvarer
De er super gode til morgenmad, men også bare som mellemmåltid med pålæg, ost eller marmelade. Nå men kiggede lidt i Ubberup Højskoles kogebog 2 på jobbet og fandt denne her opskrift på speltboller, som jeg så har modereret til mine ønsker om nogle lidt mere grove og luftige boller. - Lad speltbollerne efterhæve i yderligere 30 minutter
De peanutbutter-barer, som jeg bagte (opskrift er i indlægget inden dette) blev ikke helt, som jeg havde tænkt, men jeg har spist en her til aften, og de er faktisk rigtig gode, så de er også værd at prøve