Samtidig er den så fast, uden at blive tør, at jeg kunne lave disse franskbrød uden form. 2,5 dl vand2,5 dl letmælk25 g fiber HUSK30 g gær2 æg30 g sukker500 g fint glutenfrit mel (jeg brugte orange Finax og Sempers den lidt grove )25 g rapsolie30 g oliemargarine1½ tsk saltDejen røres på maskine
Jeg har ellers nærmest udelukkende haft dårlig erfaring med at bage glutenfrit, de boller, jeg har bagt, har altid endt med at blive ekstremt bastante og stenhårde – ikke ligefrem bløde og luftige
Så fik jeg skrevet noget om glutenfrit mel, undskyld det tog lidt længere tid end lovet. , Kanelbrød - er bare lækkert, Langtidshævede havreboller - indeholder kun havregryn som det grove, opskriften på Franskbrød er en rigtig god grundopskrift som jeg selv synes rigtig godt om til pølsebrød, flutes og franskbrødet selvfølgelig
(du kan også bage boller/franskbrød af denne). 400g Fuldkornsrismel (andet glutenfrit mel kan også bruges). 400g Fuldkornsrismel (andet glutenfrit mel kan også bruges)
Jeg fik to fine franskbrød ud af det, og de smager som de skal. lidt forskelligt glutenfrit mel samt deres glutenfri, italienske brødblanding, som koster 22 kroner
Læg æblerne og franskbrødsterninger i en skål. 4 skiver glutenfritfranskbrød6-8 æbler2 æg4 spsk sukkker2 dl fløde (eller mælk)Drys. 5-7 spsk sukker1½ spsk kanel100 g hakkede hasselnødder100 g smør+ smør til formenSkær franskbrød i små terninger
under mit indlæg ”Lidt om glutenfrit mel”. Franskbrøds skiver lægges direkte på rister. Elasticiteten i gærdejDet største problem i glutenfri dej, er manglende elasticitet