Gær mel æg mælk opskrifter

Veganske Hveder (uden mælk og æg)

Veganske Hveder (uden mælk og æg)

Gær røres ud med salt, sukker og nøddemælk. Når gæren er opløst tilsættes rapsolie, kardemomme og sojayoghurt, og det hele røres godt sammen
Ægte fynsk brunsviger

Ægte fynsk brunsviger

Start med at lave dejen – lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør det hele sammen med melet på røremaskinen
Belgiske vafler med gær

Belgiske vafler med gær

Smelt smør og bland det med den kolde mælk. Tilsæt sukker, mel, salt og vaniljesukker og rør godt rundt
Mormorboller

Mormorboller

Rør gæret ud i det lunkne mælk og vand. Tilsæt æg og en smule mel inden salt og sukker hældes ved. Derfor spekulerede jeg lidt i bollerne og bestemte mig for gammeldags, hvide boller – men gerne så bløde, store og luftige som muligt
Luftige gulerodsboller

Luftige gulerodsboller

Opløs gæren i vandet, og tilsæt herefter alle ingredienserne, undtagen melet, og bland godt sammen. Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn og fintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får
Chokoladeboller ala Slotsbageren

Chokoladeboller ala Slotsbageren

længere tid, da det afhænger af temperaturen på melet og gær-blandingen) til dejen har dobbelt størrelse, sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen
Bagerens teboller

Bagerens teboller

Gær. Mel. Varm æg og mælk i en gryde til ca. Mælk. Opløs gæren helt. Tilsæt mel lidt af gangen og ælt grundigt
Sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle

Den vigtigste huskeregel, når man laver en gærdej er, at den skal æltes tilstrækkeligt, om så din røremaskine skal hoppe og danse eller om du skal træne dine armmuskler ekstra meget
Nemme fødselsdagsboller

Nemme fødselsdagsboller

Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg samt lidt af melet, rør godt. Smelt smør sammen med mælken og lad det blive lillefinger varmt
Chokoladeboller – Lækre og luftige

Chokoladeboller – Lækre og luftige

Når væsken er lillefingervarm, røres gæren ud i væsken. Smelt først smørret, og bland det med mælken. Rør herefter chokoladen i, inden du tilsætter hvedemelet lidt af gangen
Grove pølsehorn

Grove pølsehorn

Lun mælk og vand op og gør gæren ud heri. Kom æg, havregryn og de to meltyper i, men hold lidt tilbage af hvedemelet
MORMORS - ÆBLESKIVER

MORMORS - ÆBLESKIVER

Hæld derefter mælken over i en skål og tilføj gæren. Rør rundt til gæren er fuldstændig opløst. En gang imellem skal der dog også være plads til at lave den helt fra bunden - og fortvivl ej - det er nu en tand mere smagfuldt
Snaskede kanelsnegle med vaniljecreme

Snaskede kanelsnegle med vaniljecreme

Start med at lave kanelsnegledejen ved at lune mælk til lillefingervarme og røre gæren ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt og ælt hvedemelet i lidt ad gangen

Luftige grovboller

I en skål røres gæren ud i den lune mælk, tilsæt salt, sukker. Tilsæt mel, æg og revet gulerod. Det er også en god anledning til at få tømt nogle af mel og kerne poserne – altså en ren win – win
Nemme boller

Nemme boller

Opløs gæren i den lune mælk. Men engang imellem får man – jeg gør i hvert fald – bare sådan lyst til boller, og så må de gerne være nemme og hurtige at gå til

Luftige kardemommesnegle

Rør gæren/tørgæren ud i den lune mælk. Tilsæt mel og kardemomme. Tilsæt olie, yoghurt, salt, sukker og ægget