Fynske brunsviger opskrifter

Snasket brunsviger (den fynske model)

Snasket brunsviger (den fynske model)

Dette er bare en lækker mundfuld, samtidig så er det lige mig, nemt og hurtigt at lave. Det er en virkelig snasket model, og den smager altså bedst når den stadig er lun
Ægte fynsk brunsviger

Ægte fynsk brunsviger

En kage der med sikkerhed findes i mange hundrede varianter er brunsviger. Brunsviger varierer rigtig meget fra landsdel til landsdel, nogle steder serveres den sågar med vanilecreme eller flødeskum
Klassisk brunsviger

Klassisk brunsviger

Jeg har tidligere lavet brunsviger med marcipan, som var en lidt opdateret version af den opskrift, jeg plejer at bruge
Drømmekage brunsviger

Drømmekage brunsviger

Der er dog allerede en opskrift på brunsviger på bloggen, så jeg fik lyst til at eksperimentere lidt med den klassiske fynske kage
Bedstemors brunsviger opskrift

Bedstemors brunsviger opskrift

Derfor Bedstemors Brunsviger. Det var min søn Ferdinand der traf det endelige valg om, at det var en brunsviger, som vi skulle bage til hende – og der skulle naturligvis også pyntes med vingummibamser og flag, som hører sig til på en fødselsdagskage, hvis man spørger ham
Fynsk brunsviger

Fynsk brunsviger

Den her opskrift har jeg i sin tid fået af min bror - den er altid et hit og blev også godt modtaget her til eftermiddag
Fynsk brunsviger

Fynsk brunsviger

Dej. 1 ¼ dl mælk. 25g gær. 50g margarine. ½ spsk. Sukker. ¼ tsk. salt. 1 æg. Ca. 4 dl mel. Fyld. 75g margarine. 1 dl brun farin
Glutenfri brunsviger uden hvidt sukker

Glutenfri brunsviger uden hvidt sukker

’ Men for pokker, som jeg også har rundet i mit indlæg om rigtig brunsviger – altså svigermors fynskebrunsviger, så er brunsviger faktisk en helt religion her i Danmark… Så hvorfor stikker du hånden ind i den hvepserede og laver en glutenfri brunsviger (som altså smager virkelig godt og i min mund smager af brunsviger)

En Højgravid Borgmester Brunsviger

Så det er nemt at føle at brunsviger er noget klamt sødt stads, hvis man ikke har prøvet den fynske fedtede, som jeg er opvokset med
BRUN - SVIGER

BRUN - SVIGER

Brunsvigeren er nok mest kendt fra det Fynske. Fordel fyldet og bag brunsvigeren ved 200grader i 30min