fynskbrunsviger, og ikke-fynskbrunsviger. Men som sagt, er det som, at de fynske bagere har indgået en aftale om aldrig at lade opskriften forlade de fynske bagerier
Dette er bare en lækker mundfuld, samtidig så er det lige mig, nemt og hurtigt at lave. Det er en virkelig snasket model, og den smager altså bedst når den stadig er lun
En kage der med sikkerhed findes i mange hundrede varianter er brunsviger. Brunsviger varierer rigtig meget fra landsdel til landsdel, nogle steder serveres den sågar med vanilecreme eller flødeskum
Den er god, snasket, fynsk, og lige som den skal være. Jeg har tidligere lavet brunsviger med marcipan, som var en lidt opdateret version af den opskrift, jeg plejer at bruge
Og faktisk intet fynsk har i årerne. Derfor Bedstemors Brunsviger. Det var min søn Ferdinand der traf det endelige valg om, at det var en brunsviger, som vi skulle bage til hende – og der skulle naturligvis også pyntes med vingummibamser og flag, som hører sig til på en fødselsdagskage, hvis man spørger ham
’ Men for pokker, som jeg også har rundet i mit indlæg om rigtig brunsviger – altså svigermors fynskebrunsviger, så er brunsviger faktisk en helt religion her i Danmark… Så hvorfor stikker du hånden ind i den hvepserede og laver en glutenfri brunsviger (som altså smager virkelig godt og i min mund smager af brunsviger)