Du kan bruge denne marcipan til at lave lækre marcipankugler eller andet, eller du kan gå denne vej, og lave den som fyldtechokolader, med en skøn chokolade ganache
Chokolade medmarcipan (firkanterne). Hvordan man kommer chokolade i en form, er der delte meninger om, men jeg synes det er nemmest, hvis du hælder chokolade i formen (formen kan med fordel have stået i køleskabet noget tid før), så hullerne er helt fyldte og derefter vender formen på hovedet over en skål, så den overskydende chokolade tømmes ud
Det var rigtig hyggeligt, at have Oskar med i køkkenet - dog mente han, at al den lækre marcipan og chokolade bare skulle spises med det samme, så det var ikke helt populært at komme kagen i ovnen
Og det bliver med disse VIRKELIG GODE snegle fyldt med karamelliserede kirsebær, remonce medmarcipan og chunky stykker af hvid chokolade – savler du også lidt af tanken om det
Det har været den længste pause i bloggens historie, men det betyder ikke, at jeg hverken har opgivet bloggen eller er stoppet med at lave nye opskrifter til den
De er perfekte her i julen som et sundere alternativ til marcipan og nougat. Jeg havde en masse dadler liggende efter en familiefødselsdag og der er vist ingen tvivl om at jeg elsker at lave snacks med dadler, så jeg eksperimenterede lidt og resultatet blev dadler fyldt med en mandelpuré lavet af mandler, skyr og lidt salt
– Mandler/mandelsmør smager lidt som marcipan sammen med dadler og hasselnødder/hasselnøddesmør smager som nougat sammen med dadler og kakao eller chokolade
Den færdige lagkage – pyntet helt simpelt med nøddecrunch, friske hindbær og marcipan. Den varme creme kommes i en skål og sættes på køl til dagen efter med film over (filmen skal helt ned og røre cremen, så den ikke trækker skind eller danner kondens)
Jordbærtærte med flødecreme og marcipan – så ønsker jeg mig ikke mere i år. For så kan du putte dem i fryseren og tage op og fylde med creme og bær, præcis når lysten melder sig, og så tager det kun ca
Dejen til hornene er lavet med kærnemælk, der gør dem bløde og svampede, og så er de fyldt med syrlige rabarber og en sød marcipan-vaniljeremonce, rullet sammen og til sidst drysset med hakkede mandler
Riv marcipanen på den grove side af råkosthjernet og pisk sammen med sukker og smør. marcipan. Pisk ægget sammen og blend det med melblandingen ganske kort