Fuldkorns hvedebrød opskrifter

Speltbrød med manitobahvede og surdej

Speltbrød med manitobahvede og surdej

Jeg har valgt speltmel og manitobamel, fordi jeg derved får den lækre smagsoplevelse fra fuldkorns speltmelet og de gode bageegenskaber fra manitobahveden
Vælg fuldkorn først

Vælg fuldkorn først

Det er fornuftigt at foretrække fuldkornsprodukterne, da de har en dokumenteret sundhedsfremmende effekt
Surdejs guide for begyndere og opskrift på surdejs-hvedebrød.

Surdejs guide for begyndere og opskrift på surdejs-hvedebrød.

Det kan naturligvis ikke lade sig gøre, hvis man ønsker let, hvidt hvedebrød, så må man lave en ren hvedemels-surdej, men jeg bruger som regel noget fuldkornsmel alligevel, så det at der kommer rugmel i mit hvedebrød og omvendt, gør mig ikke så
Groft brød med hvedekerner og malt sirup

Groft brød med hvedekerner og malt sirup

Groft hvedebrød med hvedekerner og malt sirup. 250 g fuldkorns hvedemel. 250 g fuldkorns hvedemel. Et herligt brød, som får en anden konsistens pga kernerne, noget groft mel til at balancerer og så malt sirup til at give lidt sødme og farve
Fiberboller

Fiberboller

Man skal gå efter et tungt brød, da et fuldkornbrød vejer mere end et hvedebrød. Forleden dag så jeg mad magasinet, som handlede om rugbrød, hvad for noget der var det sundeste, jeg havde endelig personligt ligesom alle andre troet, at det rugbrød med flest kerner var det sundeste, jeg var godt klar over, at man skulle forsøge at vælge noget uden særlig meget hvedemel, men viste ikke at man skulle kigge efter fiberen i brød, men det fik mig til at vil bage mine egne fiberboller, med HUSK