Fransk steg opskrifter

Fransk Bondesalat

Fransk Bondesalat

Steg bacon skiverne på en pande ved middel varme. Kom en tsk smør på panden sammen med brødskiver i tern og steg dem sprøde og lækre
Fransk kyllingsalat med estragon

Fransk kyllingsalat med estragon

Steg kyllingelårerne på en rist omviklet med bacon eller lav begge dele hver for sig. Jeg er megafan af kyllingesalat og laver det meget ofte
Skinkestang

Skinkestang

Soigner champignonerne, skær dem i tern, og steg dem på en meget varm pande uden tilsætning af fedtstof
Bagte kartofler

Bagte kartofler

De lækre ”franske kartofler”, der er kartoflens butterdej med masser af smør mellem kartoffelskiver i lag
Dansk jul: Langtidsstegt flæskesteg af svinekam

Dansk jul: Langtidsstegt flæskesteg af svinekam

Menuen juleaften består traditionelt af enten andesteg eller flæskesteg – ja nogle går såmænd hele vejen og laver begge dele – kogte kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sovs og lun rødkål
Grov løgtærte med hytteost og timian

Grov løgtærte med hytteost og timian

fransk løgsuppe med ostebrød eller bruger dem til syltede rødløg eller karamelliserede løg til eksempelvis en nem, lækker omelet med gedeost
Bøf Bearnaise og fritter

Bøf Bearnaise og fritter

Men fælles for alle stegemetoder er at det skal være rygende varmt så man får indkapslet al smagen i kødet
Cassoulet

Cassoulet

Aftenens franske simremad. Steg dem ved svag varme i olivenolie i en stor gryde, til de er møre – det tager ca
Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu betyder ”bånd blåt” – altså ”blåt bånd” – på fransk. Olivenolie eller smør eller en blanding til stegning
Crepes som i Frankrig

Crepes som i Frankrig

Det er boghvedemel, og det er det, der skal til, hvis man vil lave de rigtige franske crepes. Steg pandekagen i smør – først på den ene side, vend den, læg lidt revet ost og en skive skinke på midten, slå et æg ud ovenpå og fold kanterne ind, så pandekagen bliver firkantet og ægget bliver ‘inden for murene’
Karbonader

Karbonader

Ordet krebinet kommer af, at det var almindelig skik og brug at tilberede dem i fedtnet – på fransk crépine