Det vietnamesiske køkken er primært inspireret af det kinesiske, tilsat lidt fra det franske og krydret med det malaysiske, cambodjanske og thailandske
Det samme gælder ikke i den spanske eller italienske variant af samme navn eller den argentinske chimichurri, den franske Sauce Verte eller den tyske Grüne Sose
der er noget fint fransk og fornemt over at kunne (og gide), og det giver gode point blandt gæster, upåagtet at mange mennesker mest er vant til rygende varm pulver-‘bearnaise’ fra Knorr og måske ikke engang kan lide ægte, lun bearnaise… Men det smager faktisk fantastisk (og helt anderledes end færdige løsninger), og med opskrift her er det ikke engang møjsommeligt
★ Den første morgen i Budapest faldt vi over den hyggelige lille franske cafe À Table. Min far fik et friskbagt pitabrød med grillet kylling, dressinger og pommes – begge dele kan anbefales
Restauranten er lidt en blanding mellem hollandsk og fransk og virkelig lækkert til de små penge. Her kan man både få klassiske variationer med bare creme cheese, men man kan også begive sig ud i mere spændende bagels med blandt andet røget kylling, japansk inspireret laks eller en morgenmadsversion med blandt andet banan og ahornsirup
Fransk nougat. Det kan fx være til Pasta med cremet græskarsauce / Asiatisk grøn salat med lime-ingefær-dressing / Sommersalat med jordbærdressing / Kylling og kokos-cashewsauce
Smaken av ekte fransk livsnytelse. Den er blant annet herlig til smårettene på hagefesten, en lang søndagsbrunsj, middelhavsmat som moussaka, paellaer og lettere pastaretter og sommerlige retter som for eksempel ovnsbakt kylling med provencalske urter, grillet laks eller en frisk aspargessalat med reker
Dette er den franske udgave af den italienske focaccia. Til denne opskrift har jeg brugt hvad jeg lige havde ved hånden, så det blev tomater, skalotteløg, kylling, ost og lidt krydderurter