Jeg har ikke den store erfaring med fondant eller at smøre kagerne ind i smørcreme osv. Bradepandekagen lagde jeg sammen med hvid chokolade mousse, og så smurte jeg den ind i smørcreme og rullede fondant ud til den
Herefter er oversiden betrukket med hjemmelavet fondant (MMF), så kagen ligner en mark. Herefter er kagen smurt op med kakao smørcreme, og sidderne er blevet dækket med knust mørk chokolade for, at simulere jord
Da kagen var kold, gav jeg den hvad der kaldes et "crumb coat" - det er et tyndt lag smørcreme, der holder på krummer og forsegler fyldet i kagen, så det ikke opløser fondanten
En opsmøring af ydersiden af kagen sikrer dels, at mousser og cremer brugt som fyld ikke kommer i kontakt med fondanten eller marcipanen, kagen er overtrukket med, men også at denne har et jævnt underlag, så det er nemmere, at undgå buler
Resten af pynten af lavet af fondant/marcipan. 250 g sort fondant. 1) Rul den sorte fondant ud, så længden og højden passer til din kage. 2) Pisk blødt smør, flormelis og citronsagt sammen til en smørcreme. 3) Rul først fondantkanten rundt på kagen. 200 g orange fondant eller marcipan. 100 g brun fondant eller marcipan. 1) Form så godt som muligt græskar og blade af fondanten/marcipanen
Marmoreret fondant. Smørcreme. Før smørcremen smøres på kagen, er det en fordel at kagen har stået ca. 2) Smør hele kagen (både top og sider) op med et jævnt lag smørcreme. 80 g hvid fondant. 80 g lyseblå fondant. 80 g mørkeblå fondant
Kagen blev dækket i hvid Satin Ice fondant og derefter malede Søren den med airbrush. Til den lavede vi en Dumle-creme fordelt i to lag og smurte den herefter op med nutella smørcreme, vi havde tilovers fra et andet kageprojekt
Desværre var vi løbet tør for fondant, så i stedet indfarvede vi noget almindeligt sukker og rullede kagerne i det (her var det en stor fordel, at de var små og nemme at håndtere)