Der er både chiafrø og fuldkornsspeltmel i dejen, og de sørger for både smag og struktur. Sprøde, lækre flutesmed masser af lufthuller, men samtidig også med bid og substans
Af opskriften bliver to store brød, men dejen kan også formes til flutes eller boller. Fordejen mættes efterfølgende med vand, lidt mere gær, salt, en god mængde sirup og fint sigtet speltmel
Disse flutes er min sidste nye favorit. Nu tilsættes hvedemel eller speltmel til dejen har en fast og sammenhængende konsistens, men stadig kan røres med en grydeske (og gode armkræfter)
De her boller er lavet på gefühl, da jeg ville prøve at lave nogle madpakkeboller, som der var noget mæthed i samtidig med, at de ikke blev for tunge og tørre
- og med både forårsløg og rødløg Ja ja, der skal naturligvis ikke mangle noget, og da der var både forårsløg og rødløg på lager, så skulle det da udnyttes
Til jordbærbruschetta skal man bruge jordbær, friske basilikumblade, ristede skiver af flutes – gerne de lækre ‘perfekte flutes’ – de langtidshævede medspeltmel – og hvidløgsolie
Flutene er lavet på havregryn, sigtet- og fuldkornsspeltmel, da de skal være Fodmap venlige. Det må man sige, at man får alvor får lavet om på, ved at servere disse farverige flutes på morgenbordet eller i madpakken
1 kg speltmel ( brugte idag ca. 900 g sigtet speltmel og en rest fuldkorns speltmel). Kog 2 1/2 dl vand og bland med 3 1/2 dl koldt vand, så det bliver lunkent, smuld gær og salt i og rør godt. Lad dejen hæve mindst 1 time og form derefter 4-6 flutes ( jeg æltede en rest cheddar ost i noget af dejen, for at få ostebrød og det var LÆKKERT) og lad dem hæve igen 15-45 min. alt efter hvad du har tid til den dag, tænd ovnen på 200 G stil en lille skål med vand i bunden og bag flutes i 10 min, tag dem ud og pensl med olivenolie, idag krydrede jeg med timian, havsalt, allroud krydderi og frisk cheddar ost. 1 kg speltmel ( brugte idag ca. 900 g sigtet speltmel og en rest fuldkorns speltmel)
Flutesmed rodfrugter. Pizzaerne blev lavet af speltmel, idet de skulle være Fodmap venlige. Nogle vil måske tænke, at rodfrugter ikke hører til det fyld, man normalt vil toppe sin pizza med
Baguette eller flutes, som de også kan kaldes er et herligt multibrød. medspeltmel. Baguette passer fint som tilbehør til maden til festen, som sandwich på skovturen, som morgenmad eller bare en skive godt brød med ost om eftermiddagen