Flødeskum vanille opskrifter

RIS - VANILLE - MANDLER (Ris a la mande)

RIS - VANILLE - MANDLER (Ris a la mande)

Og bland sukker og vanillen ned i flødeskummen. Pisk fløden til flødeskum. ½ vanillestang. ) og mandelsplitter forsigtigt i flødeskummen
Brandy snaps med flødeskum

Brandy snaps med flødeskum

bruger lidt appelsinsaft og skal, vanille eller noget andet. Oprindeligt skal der brandy eller cognac i flødeskummet, men det er ikke noget som jeg er så vild med
Stikkelsbærsuppe med kanel og vanille

Stikkelsbærsuppe med kanel og vanille

Anret suppen i tallerkener med en klat mascarpone, flødeskum eller måske en kugle vaniljeis. Nip og kom stikkelsbærrene i en gryde med vand, sukker, vanilje- og kanelstang samt citrusskal
Brandy snaps med flødeskum

Brandy snaps med flødeskum

bruger lidt appelsinsaft og skal, vanille eller noget andet. Oprindeligt skal der brandy eller cognac i flødeskummet, men det er ikke noget som jeg er så vild med
Efterår og æblekage -det passer perfekt sammen !

Efterår og æblekage -det passer perfekt sammen !

Har du, som jeg, masser af æbler i haven eller blot nogle til at ligge i frugtskålen, så var det måske en ide at bage den lækreste æblekage til kaffen, eller servere den som dessert i aften med flødeskum eller vanilleis til
Kartoffelkager

Kartoffelkager

Når cremen er kold, blandes den med flødeskum. Fyldet blev en vanillecreme ala Mette Blomsterberg, som jeg også har brugt til othellolagkage
jordbærtærte med nøddebund

jordbærtærte med nøddebund

opvarm jordbær med flormelis og vanille, udblød husblassen i koldt vand, pisk fløden, når jordbærrene er opvarmet tages de af varmen, blendes, og vendes med husblassen, lad det afkøle en smule, vend derefter en lille skefuld af flødeskummen i jordbærmassen derefter vendes det hele sammen med resten af flødeskummen, hvis skummen er lidt flydende så vendt med at hæld det over kagen til det har stivnet lidt
Sommerlig, sund fødselsdagskage!

Sommerlig, sund fødselsdagskage!

Flødeskummen, bærrene, kagecremen og de luftige lagkagebunde. Bundene er lavet af en krydret græskar dej og "skummen" er lavet af kokosmælk, honning og vanille
jordbærtærte med nøddebund

jordbærtærte med nøddebund

opvarm jordbær med flormelis og vanille, udblød husblassen i koldt vand, pisk fløden, når jordbærrene er opvarmet tages de af varmen, blendes, og vendes med husblassen, lad det afkøle en smule, vend derefter en lille skefuld af flødeskummen i jordbærmassen derefter vendes det hele sammen med resten af flødeskummen, hvis skummen er lidt flydende så vendt med at hæld det over kagen til det har stivnet lidt
Cheesecake m. lemoncurd-gelé, marengs og limekaviar

Cheesecake m. lemoncurd-gelé, marengs og limekaviar

Pisk flødeskum af fløden. Lidt vanille i en gryde og varm til sukkeret er smeltet. Bland den smeltede husblas sammen med halvdelen af flødeskummen og bland den anden halvdel sammen med flødeostecremen
cheesecake brownie med hindbærskum

cheesecake brownie med hindbærskum

Mos hindbærrene og vend dem i flødeskummet, til den er ensartet. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed
Risengrød og Ris a la mande

Risengrød og Ris a la mande

Jeg har forsøgt mig med mange variationer, med grød på mandel mælk, soyaflødeskum, uden “skum” osv. Fedtet kommes i en skål sammen med sirup og vanille og piskes til skum med de kolde piskeris
Jordbær/rabarber tiramisu

Jordbær/rabarber tiramisu

Tilsæt sukker og vanille til flødeskummet og vend det i. Vend derefter forsigtigt mascarpone og flødeskum sammen til det er en ensartet, creme
Fødselsdagslagkage med hindbær-mascarpone creme og friske bær

Fødselsdagslagkage med hindbær-mascarpone creme og friske bær

Flødeskum til pynt (ca. Vanillecreme. Inden du serverer den pynter du den med masser friske bær (jo flere, jo bedre - det ser fantastisk dekadent ud), flødeskum i kanten (jeg bruger en sprøjtepose - det ser ekstra dekorativt ud, men en frysepose med et hul kan også gøre det) og til sidst lidt fintrevet chokolade
Jordbærkage

Jordbærkage

Ikke sådan en "sølle" kage bare med mørdej og flødeskum - næ nej - det er the full monty med mørdej, mazarinkage, chokolade, vanillecreme vendt i flødeskum og så selvfølgelig toppet med danske jordbær