lakridspulverFremgangsmådeBundeStart med at lave bundene af marcipan. Tre slags flødeboller med Lakridsskum, hindbærskum og vaniljeskum - lavet til min fødselsdag
Bunde. Derfor stod jeg igår eftermiddags med en masse flødeboller, så der blev både til Viktors forældre, mine barslende kollegaer, mine forældre, min onkel og mandens kollegaer
I weekenden blev disse lækre flødeboller med hindbærskum og marcipanbund fremstillet. Marcipanbunde. Til sidst pensles flødebollerne med mørk chokolade og toppes til hakkede pistacienødder
I forhold til flødebollerne var prisen ‘kun’, at marcipanbundene fik for længe i ovnen og blev lettere svedne… Det var så her, at jeg skulle have brugt rå marcipanbunde, mariekiks, almindelige vaffelbunde eller sågar en skive pap
Det gik rigtig fint med at få bagt bundene, og få lavet den fantastiske flødebolleguf. Derfor faldt valget på is og hjemmelavede flødeboller – en personlig favorit
Sprøjt skummet ud på bundene og giv dem et godt drys med raw lakridsgranulat. Jeg ved godt at lakrids flødeboller er ved at være lidt “old news” men jeg har bare ikke haft lavet nogle endnu og med denne pakke af lækkerier i baghånden, så var der bare ikke nogle undskyldninger længere
Brug en rund udstikker, så bundene bliver ens. Jeg synes han skulle forkæles lidt ekstra, så jeg i går lavede jeg de fineste små flødeboller med jordbærsmag, der udstråler forår til den helt store guldmedalje, hvis jeg altså selv skal sige det… Jeg pyntede dem med kandiserede stedmoderblomster der kombineret med den hvide chokolade, ser helt fortryllende ud
Hæld chokoladen over flødebollerne imens du holder ved bunden. Gør bundene klar imens. Jo mere lufttæt bunden er, jo længere holder flødebollerne sig friske
- flødebollebunde (man kan også lave nogen selv - se evt. Flødebollerne skal herefter i ovnen i ca. Når guffet er stift kommes det i en sprøjtepose og sprøjtes på bundene
Da jeg synes, at hvid chokolade godt kan være (for) sødt, så valgte jeg, at flødebollerne skulle have et lidt syrligt skum, så det ikke blev alt for kvalm, når bundene nu også var marcipan
en tylle i bunden, hvis flødebollerne skal se professionelle ud. (medmindre man bruger kikærtedåsevæske) , så jeg prøvede at sætte skummet på marcipanbunde