Læg stegen på risten over bradepanden og sørg for at sværen ligger vandret under hele stegningen. Hvis sværen ikke mod forventning er blevet tilstrækkelig sprød, kan den skæres af stegen i et stykke og lægges under grillen, men hold øje med den
Klassisk flæskestegTid. Lad flæskestegen stege i ca. 6-81 flæskesteg uden ben og med ridset svær (1½ kg)2 spsk groft køkkensalt4-5 laurbærblade2 gulerødder2 skalotteløg5 dl vandLæg flæskestegenpå en ovnrist over en bradepande. Sæt bradepanden i en kold ovn, og tænd den på 200 gr. Er sværen ikke sprød, skrues op for ovnen op til 250 gr og grill til sværen er sprød ca 5-6 minutter
Hæld vandet fra fadet med flæskestegen over i en gryde, og sæt det på et koldt komfur. Læg stegen på hovedet med sværene nedad i et fad, og hæld kogende vand i, så der ca
Når ovnen er varm, sættes stegen igen i ovnen (uden sølvpapir ovenpå), og sværen grilles sprød. Den færdige steg får lov at køle lidt ned utildækket på et spækbræt, før køddelen pakkes ind i sølvpapir (lad sværen være fri, eller bliver den blød
Hvis du har købt et helt stykke stegeflæsk, så start med at ridse det, nøjagtigt som du ville gøre med en flæskesteg – hvis du ikke vil have svær på, så skær den af
Skal jeg vælge mellem flæskesteg og andesteg, er min favorit helt klart and. I år skal jeg dog ikke vælge, da vi skal holde jul hos mine forældre og her bliver der ikke gået på kompromis med hverken det ene eller det andet
Vi er herhjemme glade for flæskesteg med hele svineriet, og jeg laver en virkelig god, brun sovs. bruger jeg en del krudt på at forberede grillfesten, vi skal holde næste weekend
Sværen på kødet ridses på kryds og tværs, og så giver du det ellers en ordentlig omgang salt ligesom, hvis det var en ganske almindelig flæskesteg, som du var ved at kaste dig over
Når partier, der elsker flæskesteg, løber af med sejren til EU parlamentet, er der ikke stort håb for klimaproblemerne og vores egen sundhed – for slet ikke at snakke om dyrene
Vend den, og gør kunststykket efter på alle sider, så du nærmest står med en lille, sprød blanding af en flæskesteg og en porchetta til slut, hvor sværen er sprød hele vejen rundt
Julen nærmer sig, og man ser ofte flæskestegpå tilbud i butikkerne. I bradepanden laver man en bund af fennikel og stjerneanis, de faste læsere vil nok genkende dette fra min opskrift på langtidsstegt nakkefilet