Fisk og grøntsager i ovn opskrifter

Dampet torsk i ovn med lime på kål

Dampet torsk i ovn med lime på kål

Server med den dampede torsk fra ovnen en smule salsa ogkorriander på toppen af fisken flankeret af risog peberfrugt snackstænger
Fiskefrikadeller i ovn (med gulerødder og basilikum)

Fiskefrikadeller i ovn (med gulerødder og basilikum)

Man kan varieresinefiskefrikadeller med utallige af krydderier, urter oggrøntsager. Min far laver fx også de lækreste fiskefrikadeller med bacon ogbroccoli – den opskrift må jeg dele en anden gang Dissefiskefrikadeller med gulerødder, som er bagt iovnen, hvorved fedtstoffet på panden er sparret væk, er en sund udgave, som har en dejlig sødme og farve fra gulerødderne
Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad

Det gør man imidlertid, måske fordi det er de bedste stykker kød på fisken, som iøvrigtogså er meget faste og ensartede i kødet
Laks i fad med squashghetti og cream-cheese-flødesovs!

Laks i fad med squashghetti og cream-cheese-flødesovs!

Fisk, Flødeost, Laks, Ovnret, Pastafad, Snyde Pasta, Squashghetti. – Jeg har nemligaltid rejer, laksestykker ogrødspættefiletteri fryseren, så det er let at få nogetfisk, når lysten melder sig
Kartofler i muffinsforme

Kartofler i muffinsforme

Servér som tilbehørtil alt slags kød eller fisk. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i helt tynde skiver sammen med hvidløget
Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

Den kan bruges enten som forret eller tilbehørtil kød eller fisk – men fordi de smager så godt, kunne jeg egentlig sagtens spise en stor portiongratineredeartiskokker som en hovedret
Rødspættefilet i fad

Rødspættefilet i fad

Fisken lægges ovenpå grøntsagerneog herefter røres pesto og fløde sammen og hældes over fisken. Selvom jeg elsker de klassiske panerede fiskefileter, havde jeg alligevel lyst til at prøve noget andet
Ovnbagte kyllingedeller med gulerod og tomat

Ovnbagte kyllingedeller med gulerod og tomat

Hvad end de er lavet på ko, gris, fjerkræ eller fisk, så smager frikadeller jo bare godt. I dag får I en mere atypiskfrikadelle, der er lavet på kyllingefarsog fyldt med grøntsager
Frisk kuller med grønt og havtorn

Frisk kuller med grønt og havtorn

Vi køber rigtigtit laks når vi skal have fisk, men når nu fiskemanden har så meget spændende i hans butik, så var det på tide at prøve noget nyt
Mild karry-kokos-suppe med ovnbagt torsk

Mild karry-kokos-suppe med ovnbagt torsk

Når fisken er færdig hældes væsken oggrøntsagernei suppen. Ikke en fisk jeg har ret meget erfaring med, men tilfældigvis havde jeg en pakke torskefileti fryseren, og så var det jo bare at findenoget sjovt og spændende
Tilberedningsmetoder #6: Dampning

Tilberedningsmetoder #6: Dampning

Damp i gryde egner sig bedst tilfiskoggrøntsager (som skal have kort tid), men hvis du tilberederiovn med enten damp eller kombidamp, er det lettere at kontrollere tilberedningen, så du også let kan lave andre typer kød – og endda bruge damp, når du bager