Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist og læg fem chokoladeknapper ovenpå – når de er smeltet lidt kan chokoladen køres ud med en teske og derefter pyntes
Eller rettere jeg elsker min mormors fastelavnsboller med cremeogremonce. Min mormors fastelavnsboller med cremeog chokoladefyld – klassisk og gammeldags
Denne gang har jeg dog fyldt dem med cremet, saftig remonceog vanilleprikket, syrligt æblefyld. Bare fordi jeg sidder på den anden side af jordkloden, når der skal slås katten af tønden og spises fastelavnsboller dagen lang, betyder det ikke, at jeg springer fastelavnsbollesæsonen helt over
Disse klassiske fastelavnsboller med cremeog syltetøj går aldrig helt af mode. Fastelavnsbollerne er pyntet med en glasur savet på kaffe, chokoladekugler og krymmel
Tag cremen af varmen og lad afkøle i skål hvor der røres af og til. Remonce, chokolade, æble, marmelade osv, men jeg lavede dem bare med vanillecreme denne gang
Der bliver normalt bagt flere omgange fastelavnsboller hjemme hos os i løbet af januar og februar. Creme bringes op til kogepunktet igen under piskning
Jeg brugte både creme fra forrige opskrift, bare med hasselnødder i stedet for mandler. Denne her gang ville jeg dog prøve at gøre boller lidt mere sprøde, så jeg brugt "lidt" mere smør
I næste uge er det fastelavn og jeg synes (ligesom de fleste bagere) at det er helt legalt at spise en masse fastelavnsboller i en to-tre ugers periode omkring denne dag
Jeg bagte disse fastelavnsboller med J forleden, og de var et hit. De består af en bolledej med fyld af både marcipanremonceogvaniljecremeog så smeltet chokolade på toppen