De her fastelavnsboller er blevet lavet til fastelavn hvert år siden, at jeg var barn. Min mor overtog opskriften fra min mormor og nu har jeg overtaget overskriften fra min mor (selv om det nu stadig forventes, at min mor også disker op med fastelavnsbollerne)
Og jeg ved godt, jeg burde have bagt en glutenfri, sukkerfri, mælkefri version, som i sidste ende måske ikke var blevet særlig vellykket fordi jeg er uden for min comfortzone her og i bedste fald havde de så en bismag af pap (eller sæbe som fx hirsemel)
– det bliver min bedste ven i det program der ligger forude. Fastelavnsbollerne kan sagtens fryses – men vent i så fald med at pynte dem og frys dem i fryseposer mens de stadig er en smule lune – så holder de noget fugtighed
De her er nemlig de bedste, jeg har smagt indtil videre. Hvis du læser med på forskellige blogs, så er dette helt sikkert ikke de første fastelavnsboller, du ser
Idag har Mynthe og jeg bag fastelavnsboller, jeg har længe haft lysten til at prøve, men jeg har hurtigt mistet overskuddet til det når jeg har set på diverse opskrifter
De bedstefastelavnsboller. Jeg elsker fastelavnsboller, men jeg er dog ikke så meget til dem med creme og flødeskum og har derfor lavet min egen version fyldt med andre lækre sager
Jeg laver dem nærmest hvert år til fastelavn, for jeg har den bedste opskrift på fastelavnsboller (synes jeg i hvert fald selv) og nu er det vist på tide, at jeg deler den med jer, så I også kan få glæde af dem
Opskriften på de bedste økologiske fastelavnsboller følger lidt længere nede. Da jeg ikke er for rask for tiden og har en del smerter at slås med, så slog vi ikke katten af tønden eller klædte os ud, men bagte morgenbrød og økologiske fastelavnsboller, samt pyntede op med fastelavnsris og pynt
Jeg har allerede lavet en version af fastelavnsbollerne, men de var lavet af en almindelig gærdej. Disse er lavet af en vandbakkelsesdej, og giver derfor en helt anden bolle
Disse klassiske fastelavnsboller med creme og syltetøj går aldrig helt af mode. Opskriften er stort set identisk med opskriften på skoleboller, det er samme bolledej og creme jeg har brugt til begge fastelavnsboller