Lørdag blev en rådyrbov tøet op og lavet til en lækker gryderet med grøntsager, enebær og rosmarin – en oplagt mulighed for at spise efterårets bedste ‘comfort food’ som tilbehør – mos
Knus enebær og peberkorn i en morter. Hæld vandet fra og hold dem varme i gryden med låg på. 600-800 dyrefilet1 spsk enebær8 peberkorn1 spsk tørret timian4 spsk olivenolie3 bananskalotteløg1 fed hvidløg2 dl rødvin1 spsk hindbæreddike20 gr mørk chokolade200 gr blåbærSørg for dyrefileten er renset for sener. I en skål blandes enebær, peberkorn og timian med 4 spsk olivenolie. 1 spsk enebær
Du kan også tilsætte timian, allehånde og enebær til fonden som krydderier. Efter en ½ time så hæld saften over i din fond gryde, og vend andestykkerne så de bliver brune på alle sider
Tilsæt så vand, timian, enebær og laurbærblade og smid underlårene tilbage i suppedasen. Smelt smørret i en stor gryde og brun fasanstykkerne godt og grundigt
enebær. Varm olie op i en flad gryde, tilsæt løget, og lad det svitse i et par minutter. Tag gryden af blusset tilsæt fintreven parmesan og smør, og rør godt rundt
Svinenakken kommes i en gryde med koldt vand og bringes i kog. Lad gryden simre i to en halv til tre timer, indtil kødet er helt mørt og falder fra hinanden