Det er nærmest en klassiker, og her har gulerødderne fået en dressing med ingefær og spidskommen, der passer godt til de søde rosiner og rødder – og giver salaten et strejf af Østen
Måske du har set min guide til Marrakech for et par uger siden. Denne marokkanske gulerodssalat består udover strimler af sprøde gulerødder også af saftige appelsiner, syrligtsøde granatæblekerner, sprøde kikærter, frisk mynte og sesam vendt i en cremet tahindressing
Dressing. Super lækker salat som kan bruges som tilbehørtil både fugl og fisk. Simpel gulerodssalat. Bland de resterende ingredienser sammen og vend det med dressingen, fordel det over den blandede salat
Rør en dressing af olie og eddike og vend den i grøntsagerne. Jeg er som de fleste ved ikke tilhænger af nogen specifik diæt, men jeg synes det er vildt sjovt at prøve noget nyt, så i dag stod den på low carb i form af en spinatomelet rullet om kødsauce
Men næsten mindst lige så vigtig som opskrifterne i bogen, og nok med længere levetid end de konkrete opskrifter, så indeholder bogen også præcise og lødige kapitler om olier og eddiker, hvor der både gennemgåes typer, smage, tilblivelsesmetoder, og anvendelsesmuligheder, om ‘vådt, blødt og sprødt’, hvor der gives nogle grundopskrifter på dressinger, dyppelse og sprødt drys
Her er gulerødderne høvlet til tynde strimler på langs, hvilket giver en anden smagsoplevelse – og salaten er opgraderet med en spicy orientalsk dressing