Tabouleh er en klassiker i detarabiskekøkken. Det er i min bog, noget af det bedste, der er sket i Danmark måske med undtagelse af Indiens og Thailands påvirkning af det danske køkken, som kommer op i samme liga
Shawarma kommer fra detarabiskekøkken og betegner egentligt måden man tilbereder kødet på. Så da jeg den anden dag var syg og ikke gad at lave det helt store i køkkenet, var det tid til at hive kebaben frem
Det siges, at det græske køkken er Europas ældste køkken. Jeg har aldrig fået serveret græske frikadeller i Grækenland og ej heller set det på deres menukort
Bland det hele sammen i en blender og blend indtil det hele er pulveriseret. Hvis du ikke har en blender men en morter, og overarme som en grovsmed, så brug endelig den i stedet for
Detarabiskekøkken byder på en masse spændende retter. Plantefløde giver en lækker cremet konsistens, sammen med tomat og chili giver det en god balance
Det handler om at skære en masse grøntsager ud og lave en letsimret, men meget tilsmagt sauce. Vores arabiske grønthandler har dem lige for tiden i violette, de grøn- og hvidstribede, helt hvide samt de smukkeste gule
Vi synes simpelthen, at det er kedeligt, hvis vi kun holder os til retter fra en enkelt kultur. Min mor og jeg (især min mor) elsker at afprøve opskrifter fra diverse kulturer og køkkener
Her serveret med detarabiske durumbrød. På grund af alt det flytteri, som jeg føler ikke rigtig har ende, har jeg været meget bag ud med at poste alle de lækkerier jeg står med i køkkenet når tiden tillader det
Til salater, til at smøre på brød, som dip til andre retter fra detarabiskekøkken osv. Baba ganoush er en fantastisk salat, dip, creme, mos, ved egentlig ikke rigtig hvad jeg skal kategorisere det under, men det er netop det som er så fantastisk ved baba ghanoush, det kan bruges til næsten hvad som helst
I Levanten spiser de rigtig meget baba ganoush da det indgår i arabisk mezze, altså et slags forretsbrød med mange forskellige dips, salater og pitabrød