Dessertchokoladekage med kakaomælk. Så det er en kage, som samtidig fungerer så fint som dessertkage – hvis der altså er mere tilbage… Det var der i vores tilfælde, for vi supplerede med pandekager over bål senere på aftenen
Kagedelen af desserten består af et stykke hindbærtærte med marcipan (jeg bager en miniudgave af tærten, så det ikke bliver noget særligt stort stykke - af hensyn til at man generelt er ret mæt, når man når til desserten nytårsaften), et stykke brownie (måske triple chocolate
J. e. g. v. a. r. t. i. l. 4. 0. å. s. f. ø. d. h. o. m. n. ,. y. N. j. k. b. æ. u. p. D. H. M. 2. 1. ̊. z. 5. c. V. /. -. 3. S. Ø. R. E. K. T. L. A. Z. I. B. 8. C. P
I. T. A. L. E. N. S. K. C. R. O. Æ. M. D. G. Å. e. n. s. p. r. ø. d. b. u. m. t. l. y. i. g. f. ,. k. (. 6. o. ). Ø. J. 2. 0. h. v. 1. æ. a. c. F. Y. 3. 5. j. å. /. P. 4. V. 8. -
Jeg synes nogle gange, at det kan være svært at finde kager, der er lækre og simple, samtidig med at de er "fine" nok til at blive serveret som dessert
Jeg lavede selv tærterne til en tøseaften, hvor jeg havde påtaget mig at stå for desserten. Da jeg for lidt tid siden lagde et lille billede af disse fine tærter på min Instagram (LuiseSesamSesam), var der lidt efterspørgsel efter opskriften, som jeg så lovede ville komme på bloggen
Vi lagde hus til og sørgede for dessert, og de medbragte ingredienser til aftensmaden. Det var en videreudvikling på min oldemors gamle syltetøjstærte, i hvilken jeg anvendte friske jordbær og hjemmelavet jordbærmarmelade, i stedet for den blommemarmelade, der er i den oprindelige version, jeg husker fra min oldemors køkken
Så da vi skulle have gæster for noget tid siden, ville jeg lave den igen som dessert. Sidste år til min fødselsdag lavede jeg en chokolade og valnødder tærte som var et stort hit
Tærten afkøles helt inden den serveres og den smager allerbedst efter nogle timer i køleskabet, så det er en oplagt dessert at lave inden gæsterne kommer
Heldigvis spiser min mor, og til dels også min far, efter LCHF principperne, så vi skulle ikke tænke på at ''skuffe'' nogen, ved ikke at servere hvidt brød til laksen, eller sød kage til desserten
Hvis jeg selv skal sige det, er det nok også den bedste dessert jeg nogensinde har lavet. Denne suveræne peanut butter mousse tærte serverede jeg i går til Mad med Medfølelses julefrokost, og den var godt nok populær